Main Content

ARBELOA: Slávne dni Barcelony sa skončili

sobota, 5. máj 2012 14:51 | Autor: Erik Tejedi

Bývalý obranca FC Liverpool je presvedčený, že po triumfe Realu Madrid v španielskej La Lige je slávna barcelonská éra na konci.

Keďže si kráľovský klub z hlavného mesta Španielska pripísal v stredu už svoj 32. titul v španielskej Primera División na vyhlásenia hlavných hrdinov “Merengues“ sme nemuseli dlho čakať.

Medzi prvými hráčmi, ktorí nešetrili odvážnymi vyhláseniami bol pravý obranca Realu Madrid, Alváro Arbeloa. Bývalý bek Liverpoolu odložil pokoru voči barcelonskému rivalovi bokom a vyhlásením na adresu ex-šampióna vyvolal búrlivú diskusiu. ,,Toto je náš moment! Barcelone odkazujem, že sa jej slávne dni skončili,” vyhlásil v rozhovore pre XL Weekly ešte v stredu bezprostredne po výhre nad Athleticom Bilbao, ktoré urobilo majstrovskú definitívu.
 
Arbeloa sa vrátil v čase a spomenul si aj na výhru na Nou Campe. "Bola to najväčšia výzva, akú som kedy zažil. Bolo priam úžasné poraziť taký tím!"

Španiel pokračoval a nešetril chválospevmi na adresu svojho trénera, Josého Mourinha: "Je to skvelý muž. Často mu niečo hovorím ako svojmu kamarátovi a on nás potom po dobre odohranom zápase vyobjíma."

"Čo sa týka jeho, určite sa nemám na čo posťažovať. Vždy sa ku mne správa veľmi dobre. Mám na ňom rád najmä to, že vám vždy do očí povie presne to čo si myslí. Pre hráča je to veľmi dôležité," dodal na záver.