Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 30. kola Corgoň ligy - sobota (5.5.)

sobota, 5. máj 2012 12:44 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 30. kola Corgoň ligy - sobota (5.5.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 30. kola Corgoň ligy - sobota (5.5.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Dnes je to v sezóne naposledy, keď hrajú mužstvá v rôznych časoch. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 30. kola Corgoň ligy.



Slovan Bratislava - FC Nitra

Sobota 5. mája  o 17:30 h, rozhodujú P. Hrčka - Tomčík, Súkeníková

Slovan je síce iba v tesnom závese, ale jeho šanca na titul je už veľmi malá. Zápasy na domácom ihrisku ešte celkom zvláda, ale chýbajú mu predovšetkým body z ihrísk súperov. Nitra má presne opačný problém a body zbiera predovšetkým na súperových štadiónoch. Zápas bude špecifický pre brankára hostí Hrošša, ktorý sa bude chcieť ukázať, no domáci brankár Kováč ukazuje najlepšiu výkonnosť zo všetkých brankárov ktorých Slovan v sezóne postavil. Tréner hostí Jurkemik sa vystrábil zo zdravotných problémov a tak určite povedie svojich hráčov k vysoko disciplinovanému výkonu, ktorý je na Slovan účinný. Slovanu to nepadá zo sietí súperov už dlhšie a podobne je to aj do brány Nitry v ich vzájomných zápasoch.

Chýbajú
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Bagayoko, Čermák, Putnocký, Gábriš, Had (zranenia), Pečalka, Pauschek, Obžera (otázny štart)
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý, Cléber, Ig. Kotora (zranenia), Kaspřák, Gajdoš (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Slovan: Kováč – Pauschek, Kladrubský, Pečalka, Konečný – Grendel, Kopúnek, Milinkovič – Halenár, Šebo, Piroska
Nitra: Hroššo – Harbuľák, Šimončič, Tóth, Čirik – Moravčík –  Boszorád, Gajdoš, Kolár – Soumah – Kroupa

Ako tipovať -V posledných 5 vzájomných zápasoch padli dokopy iba 3 góly. Obe mužstvá majú aktuálne problém z ich strieľaním a preto ťažko v zápase padnú 3 a viac. Kurz v našej tipovacej lige na maximálne 2 je 1,82.



AS Trenčín - MFK Košice

Sobota 5. mája  o 17:30 h, rozhodujú Mastiš - Chládek, Vorel

Pri počasí a hlavne teplotách ktoré aktuálne na Slovensku vládnu bude zápas na umelej tráve ešte ťažší, pretože na ňom sa teplota ešte zvyšuje. Trenčania budú mať teda výhodu hlavne v hráčoch z teplejších krajín, ktorí budú chcieť hosti z Košíc doslova uvariť. No v Košiciach majú staronového kuchára, ktorý si ide obzrieť v posledných kolách potenciál hráčov. Tréner Kozák rozhodne patrí medzi našu špičku a s ním by sa nemali Košice dostať v budúcnosti do takej krízy v akej sú teraz. Nevyhrali totiž už 7 zápas v rade a preto ani odvolanie trénera Šimča neprekvapilo. Naopak Trenčín neprehral už v 4 zápasoch v rade a jeho ofenzívny hráči sa stále ukazujú v pozitívnom svetle.

Chýbajú
Trenčín: Horváth (zranenia), Malec (trest), Baez (otázny štart)
Košice: Diaby, Pačinda, Kavka (otázny štart), Karaš (trest)

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Čögley, Godál, Kleščík, Holúbek – Baez – Peltier, Štefánik, Salinas, Hlohovský – Depetris
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Kavka, Ostojič, Sekulič – Šinglár, Isola – U. Matič, K. Kuzma, Viazanko – Škutka


Ako tipovať - Trenčín je veľký favorit zápasu a to nielen preto, že vyhral oba vzájomné zápasy v sezóne. Tréner hostí Kozák sa ide pozerať na čo jeho zverenci majú, ale Trenčín na nich vyletí a vyhrá zrejme už prvý polčas. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,74.



Tatran Prešov - Dunajská Streda

Sobota 5. mája  o 17:30 h, rozhodujú Kráľovič - Mókoš, Bobko

Zápas po ktorom už definitívne môžeme Dunajskej Strede zamávať na rozlúčku. Už aj na Žitnom ostrove pochopili, že už je koniec a hoci dnes sa ešte držia toho známeho stebielka, do druholigovej reality padnú a je už iba otázka v ktorom kole bude definitíva. Ak dnes prehrajú je rozhodnuté a hostia by tak mali naozaj dlhú cestu domov. Niektorí hráči z hostí ale aj tak ukazujú, že oni sa môžu v lige udržať, pretože kvalitu na to rozhodne majú. Domáci Prešovčania sa pomaličky dostávajú do pohody, keď v tabuľke preskočili už aj najväčšieho rivala z Košíc, ale vyššie to už nepôjde. Vo vzájomných zápasoch je úspešnejšia Dunajská Streda., keď sa niekedy zdá, že Prešov na ňu nevie vôbec zahrať.

Chýbajú

Prešov: Macko, Kolbas (zranenia)
Dunajská Streda: P. Ďurica, Prodanovič, Z. Németh, Králik, Boya (zranenia), Marcin (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Piter-Bučko, Krajník, Krob – Lipták – Zošák, Katona, Jakovlev – Guba, Střihavka
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Adiaba, Huber, Laštovka –Hözl, Matůš – Kabele, Ayuk, Delarge – Fodrek

Ako tipovať - Práve jesenná domáca prehra s Dunajskou Stredou dostala Prešov do hlbokej krízy, z ktorej sa pomaličky spamätáva až teraz. Preto budú mať domáci zvýšenú motiváciu poslať hostí do druhej ligy a zápas vyhrajú (kurz na Prešov v našej tipovacej lige je 1,55). 



Spartak Trnava - Banská Bystrica

Sobota 5. mája  o 19:30 h, rozhodujú Smolák - Brendza, Slyško

Posledný zápas tohto kola sa odohrá v Trnave a domáci tak budú poznať všetky výsledky, ktoré ich môžu zaujímať. Jedno vedia ale už teraz, ak chcú titul musia vyhrať a to nielen dnes. V minulom zápase doma stratili body s Trenčínom a pri chuti brať body favoritom je aj Banská Bystrica, ktorá už v sezóne Trnavu raz dobyla. Trnava vyhrala na jar pod Urpínom 3:0 a tak hostia majú ohromnú motiváciu to domácim dnes oplatiť. Potrebovať budú ale zodpovedný výkon a tiež prvý gól zápasu, pretože Trnava má potom problém zápas otočiť, čo sa už neraz ukázalo. Naopak ak dáva prvý gól zápasu Trnava, tak hlavne v domácom prostredí má už potom uľahčený zápas. Na to ale musia domáci využívať svoje šance s čím majú problém.

Chýbajú
Trnava: Kaščák, P. Čarnota, Kuračka, Koubský (zranenia)
Banská Bystrica: Pindroch, Faško (zranenia), Rejdovian (trest)

Predpokladané zostavy

Trnava: Kamenár – Habánek, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan – Bicák, Procházka, Gašparík – Mikovič, Tomaček
Banská Bystrica: Boroš – Pančík, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň, Považanec, Hlinka, Hučko – M. Kuzma, Matúš


Ako tipovať - Trnava sa spoliehala na dvojicu domácich zápasov po sebe, no prvý nezvládla a dnes má nôž na krku, ak chce získať titul musí vyhrať. Trnava sa často spolieha na úvodný tlak, ktorý by jej dnes mal už výjsť a preto vyhrá už prvý polčas (kurz v našej tipovacej lige na to je 1,77).