Main Content

REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Máj #1)

piatok, 4. máj 2012 18:46 | Autor: Martin Gregor

REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Máj #1)
REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Máj #1) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Predchádzajúce diely Power Rankings, alebo ak chcete rebríčku 5 tímov v najlepšej forme vyvolali búrlivú diskusiu. Nikdy však nemôžete ulahodiť všetkým a preto očakávame, že aj v tohtotýždňové poradie nebude v súlade s predstavami všetkých čitateľov. Budeme preto radi, keď vyjadríte svoj názor v diskusií.

  Juventus Turín

Posledný týždeň nemôže Juventus Turín označiť za úplne dokonalý, nakoľko naposledy len remizoval doma s Lecce 1-1. Napriek tomu sa domnievame, že si svoje miesto v rebríčku zaslúži. Na zakopnutie má nárok každé mužstvo a Juventus napriek nečakanej strate bodov len tri dni predtým potvrdil, že je vo vynikajúcej forme, keď vyhral v Novare 0:4. V posledných siedmych zápasoch vyhrala Stará Dáma v šiestich prípadoch s obdivuhodným skóre 15:2. Pripočítajte k tomu fakt, že v tejto sezóne Serie A ešte ani raz Juventus neprehral a veríme, že budete s umiestnením tohto klubu do rebríčku formy súhlasiť. 

  Manchester City & Newcastle

Na štvrtú pozíciu sme sa rozhodli zaradiť dve mužstvá, ktoré momentálne určitým spôsobom kraľujú anglickej Premier League. Manchester City sa ideálne pripravil na záver sezóny, keď vyhral posledné štyri zápasy s krásnym skóre 13:1. Miesto v rebríčku si však zaslúžil najmä víťazstvom nad Manchestrom United 1:0, v stretnutí, ktoré bolo dá sa povedať priamym bojom o ligový titul.

Newcastle odohral v poslednom týždni dva veľmi odlišné zápasy. Najprv šokujúco po sérií šiestich výhier v rade vybuchol s Wiganom (4:0), aby o tri dni neskôr opäť šokujúco a podotýkame, že zaslúžene, vyhral na Stamford Bridge nad Chelsea (0:2). Bilancia Strák v posledných ôsmych zápasoch je teda sedem výhier a jedna prehra, čo si určite zaslúži náš obdiv.

Zaujímavosťou je, že práve tieto dva tímy si zmerajú sily v nedeľu a obom pôjde o veľmi veľa. Newcastle bojuje s Tottenhamom o štvrtú priečku zaručujúcu Ligu majstrov a Manchester City musí bezpodmienečne zvíťaziť, ak chce vyhrať anglickú ligu, keďže má rovnaký počet bodov ako druhý Manchester City.

  FC Barcelona

Je vidieť, že z hráčov Barcelony opadol po vypadnutí z Ligy majstrov stres a konečne sa začali futbalom baviť. Kuriozitou je aj to, že s nimi (aspoň pri pohľade na ich hru) nezamávalo ani oznámenie Pepa Guardiolu o odchode z lavičky Blaugranas. Hráči sa mu v posledných dvoch zápasoch akoby snažili dať najavo, aby neodchádzal a že vedia hrať ešte lepšie ako si to myslí on sám. Tak či onak Barcelona si za najvyššie víťazstvo v tejto sezóne La Ligy nad Rayom Vallecano (0:7) a za demontáž ašpiranta na Ligu majstrov Malagu (4-1), zaslúžila byť po týždennej odmlke opäť v našom rebríčku. 

  Real Madrid

Real Madrid naplnil len z 50% percent predsezónne ciele, no napriek tomu žiari šťastím. Pusinkám sa totiž podarilo po troch rokoch prerušiť nadvládu Barcelony v španielskej lige a musíme uznať, že celkom zaslúžene. Zverenci Josého Mourinha sa zachovali po vypadnutí s Bayernom Mníchov v Lige majstrov ako veľké osobnosti a nasledujúce dva zápasy so Sevillou a na horúcej pôde Athletica Bilbao vyhrali zhodne jednoznačným spôsobom 3-0.  

  Borussia Dortmund

Borussia Dortmund nepoľavila ani po zisku majstrovského titulu. Práve naopak. Zverenci Jurgena Kloppa sa začali futbalom zabávať ešte viac ako predtým a svoju famóznu šnúru bez prehry natiahli ešte výraznejšie. Po víkendovom vysokom víťazstve na pôde Kaiserlauturnu (2-5) je aktuálna séria Dortmundu bez prehry už 24 zápasov, pričom len v troch z nich remizovali. Bude nesmierne zaujímavé sledovať, či sa toto mužstvo udrží pokope aj po letnom prestupovom období. Pokiaľ áno sme presvedčení, že v budúcom ročníku Ligy majstrov budú “Osy” v európskom pohári číslo jeden už omnoho nebezpečnejšie ako na jeseň 2011.

Odporúčané články