Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 30. kola Corgoň ligy - piatok (4.5.)

piatok, 4. máj 2012 13:51 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 30. kola Corgoň ligy - piatok (4.5.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 30. kola Corgoň ligy - piatok (4.5.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Dnes sa konajú dve generálky na finále národného pohára. Prinášame vám prehľad k predohrávkam 30. kola Corgoň ligy.



FK Senica - MFK Ružomberok

Piatok 4. mája  o 17:30 h, rozhodujú Fajčík - T. Somoláni, Košecký

Seničania zažívajú búrlivé časy. Postúpili do finále pohára, tréner Griga odchádza k reprezentácií, matematicky sa vrátili do hry o titul, včera získali nového trénera pre budúcu sezónu, dnes odohrajú televízny zápas a v utorok ich čaká historické finále. K nemu smerujú všetky ich myšlienky a preto dnes možno budú šetrení niektorí hráči, aby boli plne v utorok fit. Novým trénerom Senice bude Čech Zdeněk Psotka, ktorý sa už pomaly zoznamuje s klubovým prostredím. Ružomberok svoj cieľ skončiť do 3.miesta na 99,99 % nesplní a tak je stolička pod ďalším českým trénerom Krěčkom viac ako rozkolísaná. Ružomberok aktuálne neprehral 5 zápasov v rade a je jedným z mužstiev, ktoré môže rozhodnúť o titule. Senica má výrazne priaznivejšiu vzájomnú bilanciu s Ružomberkom 6-0-2.

Chýbajú
Senica: Pillár, J. Gajdošík, Štepanovský, Hošek (zranenia), Strnad, Jar. Diviš (trest), Kalabiška, Gorosito, Pavlík (otázny štart)
Ružomberok: Iv. Kotora (zranenie), Greššák (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Senica: Bolek – Wijlaars, Gorosito, Pavlík, Leal – Križko – Blackburn, Kóňa, Černý, M. Ďurica – Diarrassouba
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Bielák, J. Chovanec – Lásik – Skalák, Ďubek, M. Poliaček, Pekár –Masaryk

Ako tipovať - Senica je síce v hre o titul, ale aj tam vedia počítať a preto nebudú na silu naháňať niečo, čo je iba teoretické a radšej sa zamerajú na finále pohára. To môže využiť Ružomberok a natiahnuť svoju sériu bez prehry. Kurz na remízu v našej tipovacej lige je 3,28.



MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce


piatok 4. mája  o 17:30 h, rozhodujú Vlk - E. Weiss, Bóllo

Žilinčania naháňajú stále dvoch zajacov a preto si preložili zápas na dnes, aby mali rovnaký čas na prípravu k pohárovému finále. Dnes k nim príde súper, ktorý je k dnešnému dňu snáď najpriechodnejší tím v súťaži. Zlatým Moravciam úplne došiel dych a tri chytené „trojky“ v posledných troch zápasoch sú toho jasným dôkazom. Mužstvo trénera Jarábka v zápasoch nestačí už pomaly ani behať a preto dnes Žilina musí poľahky vyhrať. Všetko iné by sa z jej strany rovnalo samovražde, pretože s dnešným darčekom jej súperi ani nepočítajú. Minulý týždeň v Banskej Bystrici Žilinu porazil jej odchovanec z útoku (Matúš) a dnes by mohol jej odchovanec z brány. Jedinou ako takou malou šancou hostí je, že sa v jej bráne zblázni Martin Kuciak.

Chýbajú
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Ofori (zranenia), Ceesay (trest)
Zlaté Moravce: Farkaš, Brezina, Candrák, Chren (zranenia), Luhový (otázny štart), Babic (poslaný na dovolenku)

Predpokladané zostavy
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Barčík, Bello, Pečovský, Pich – Novák, Majtán
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Pavlovič, Majerník, Husár – Paur – Orávik, L. Kováč, Hodek, Hruška – Bernáth


Ako tipovať -Aj keď sa v oboch vzájomných zápasoch v tejto sezóne zrodila remíza, dnes si Žilina nemôže dovoliť nič iné ako presvedčivé víťazstvo. Sama by mala nastrieľať hosťom pre nich v poslednom čase obligátne 3 góly. Kurz na aspoň 3 góly v zápase je v našej tipovacej lige 1,7.