Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Máj)

štvrtok, 3. máj 2012 17:27 | Autor: Martin Gregor

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Máj)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Máj) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Opäť sme zohľadnili výkony hráčov v ligových súťažiach z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska.

BRANKÁR

Iker Casillas
– jeden z najlepších brankárov sveta, ak nie vôbec najlepší, potvrdzuje svoju skvelú povesť aj v tomto roku. Ako kapitán doviedol Real Madrid v poslednom týždni k majstrovskému titulu dvoma čistými kontami v rade. Najprv podržal Pusinky proti Seville (3:0) a včera večer predviedol ďalší spoľahlivý a pokojný výkon aj v stretnutí s Atléticom Bilbao (0:3).

OBRANCOVIA


Sergio Ramos – Španielsky stopér bol v priebehu posledných dni najčastejšie spomínaný v súvislosti s jeho penaltovým kiksom v semifinálovom rozstrele Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Opora Realu Madrid však dala v ligových stretnutiach proti Seville a Bilbau rýchlo zabudnúť na svoj ofenzívny prešľap a spoľahlivým 100% výkonom potvrdil, že patrí k najväčším svetovým hviezdam na svojom poste.

Carles Puyol – Kapitán Barcelony bol ústrednou postavou defenzívy Barcelony v zápasoch s Rayom Vallecano (7:0) a Malagou (4:1). Vyznamenal sa najmä v druhom stretnutí, v ktorom ku tradične spoľahlivej práci v obrane pridal aj jeden presný zásah.

Vincent Kompany – Kapitán na správnom mieste. Vincent Kompany sa stal hviezdou “finále” Premier League medzi Manchestrom City a Manchestrom United (1:0). Belgický stopér bol totiž jediným strelcom stretnutia, ktoré veľmi pravdepodobne rozhodlo o titule pre jeho Citizens.

ZÁLOŽNÍCI


Steven Pienaar
- 30 ročný Juhoafričan previedol vo víkendovom kole Premier League azda svoj najlepší výkon v tejto sezóne. V zálohe Evertonu bol nezastaviteľný a k porážke Fulhamu (4:0) dopomohol troma gólovými asistenciami.

Ivan Perišić –
Veľký podiel na vysokom víťazstve Borussie Dortmund nad Kaiserlanuternom (2:5) mal chorvátsky reprezentačný záložník Ivan Perišić. 23-ročný mladík, ktorý väčšinu zápasov majstrovského Dortmundu absolvoval v tejto sezóne len ako striedajúci hráč zaznamenal proti 1.FC dve gólové asistencie a jeden presný zásah. 

Rafael Van Der Vaart – Tottenham sa zobudil v správny čas a nemalý podiel na tom má najmä holandský internacionál Rafael Van Der Vaart. Stredopoliar Spurs najprv cez víkend presným zásahom na 1-0 zariadil víťazstvo Tottenhamu nad Blackburnom (2:0) a včera dopomohol svojmu klubu gólom a asistenciou k výhre nad Boltonom (2:4).

Mesut Ozil
– Nemecký stredopoliar Realu Madrid finišuje sezónu vo vynikajúcej forme a hru Bieleho baletu si bez neho čoraz intenzívnejšie nevieme ani predstaviť. Ďalší vynikajúci výkon predviedol včera v stretnutí s Athleticom Bilbao, v ktorom najprv prihrával na úvodný gól Higuaínovi, aby o štyri minúty neskôr zvýšil už na 2:0. Ozil nemalou mierou prispel k tomu, že Real Madrid už včera oslavoval majstrovský titul.

Útočníci


Lionel Messi
– smutný hrdina Ligy majstrov sa snaží čo mu sily stačia zabudnúť na zbabraný zápas proti Chelsea. Messi sa zdá sa oťukal veľmi rýchlo a v nasledujúcich dvoch zápasoch s Rayom Vallecano a Malagou zaznamenal dokopy 5 gólov a 3 asistencie. To je produktivita, za ktorú by sa nehanbil ani Wayne Gretzky vo svojich najlepších rokoch.

Papiss Demba Cissé
– Dva úchvatné včerajšie góly proti Chelsea (0:2) exportovali Papissa Cissého do elitnej 11-ky týždňa. Zimná posila Newcastlu strelila v doterajších 12 zápasoch Premier League 13 gólov, čo tvorí lepší priemer gólu na zápas ako má najlepší hráč sezóny Premier League Robin Van Persie.  Cissé je jednoducho famózny a cez leto bude mať Newcastle čo robiť, aby si senegalského reprezentanta v tíme udržal.

Fernando Torres
– Zdá sa, že starý dobrý Fernado Torres je definitívne späť. Španielskemu kanonierovi sa oplatilo čakanie na góly a výkonmi v posledných zápasoch si konečne získal srdcia fanúšikov The Blues. Do elitnej 11-ky týždňa ho vyberáme za hetrik, ktorý strelil cez víkend do siete Queens Park Rangers.