Main Content

Róbert Vittek: "Zápas proti Novému Zélandu bude najťažší"

streda, 26. máj 2010 14:25 | Autor: TASR

Pri premiérovej účasti Slovenska na futbalových majstrovstvách sveta by medzi lídrov jeho ofenzívy v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.) mal patriť skúsený útočník Róbert Vittek.

Kmeňový hráč OSC Lille, ktorý strávil jarnú časť uplynulej ligovej sezóny na hosťovaní v tureckom klube MKE Ankaragücü, laboruje so zraneným kolenom. Jeho zdravotný stav sa však zlepšuje zo dňa na deň a na svetovom šampionáte by nemal chýbať. Svedčí o tom aj fakt, že Vittek už naplno trénuje s reprezentačnými spoluhráčmi na sústredení v Rakúsku.
 
Dvadsaťosemročnému rodákovi z Bratislavy sa v Turecku darilo. "Strelil som päť gólov a na ďalších päť som prihral, vzbudil som záujem veľkých tureckých klubov, takže z tohto pohľadu sa mi tam páčilo. Stále som však sledoval aj výsledky Lille. Škoda, že v poslednom kole to trochu ´pokašľali´. Mohli si zahrať v budúcej sezóne Ligu majstrov, teraz sa musia uspokojiť ´len´ s Európskou ligou UEFA," povedal Róbert Vittek pre agentúru SITA.

Autor osemnástich gólov v najcennejšom drese zatiaľ nerozmýšľa nad svojou klubovou budúcnosťou. "Nechávam to na obdobie po šampionáte. Všetko však môže byť jasné ešte pred jeho začiatkom. Z tureckej strany je o moje služby veľký záujem. Na druhej strane má Lille pomerne vysoké finančné požiadavky," pokračoval Vittek, podľa ktorého bude najdôležitejšie na MS 2010 zvládnuť prvý zápas proti Novému Zélandu. Slovensko nastúpi proti zverencom Rickiho Herberta v utorok 15. júna.

"Najbližšie stretnutie je vždy najdôležitejšie, V tomto prípade je to Nový Zéland. Niekto si myslí, že je to šťastné vylosovanie, keď máme papierovo najslabšieho súpera hneď v úvode. Ja si myslím, že to bude asi najťažší zápas. Ich štýl hry nám vyhovuje najmenej spomedzi súperov, ktorí nás čakajú v základnej skupine," prognózoval jeden z najskúsenejších reprezentantov, ktorí sa dostali do predbežnej nominácie na MS 2010 a na záver dodal: "Ja nemám rád nejaké odhady. Preto nebudem tipovať, či postúpime do vyraďovacej fázy. Bol by som rád, aby pre každého, kto sa napokon dostane do JAR, boli všetky zápasy sviatkom, aby si to každý užil. Myslím si, že si to zaslúžime."

Okrem Slovenska a Nového Zélandu sa v základnej F-skupine predstaví aj obhajca prvenstva Taliansko a Paraguaj.