Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (2.5.)

streda, 2. máj 2012 15:04 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (2.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (2.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY & LIVERPOOL: Citizens a The Reds sa zaujímajú o Arjena Robbena z Bayernu Mníchov. Ich záujem o holandského internacionála vrcholí práve v týchto dňoch, po tom ako sa v médiách objavila informácia, podľa ktorej Robben prerušil rokovania s Bayernom o novej zmluve.

MANCHESTER CITY: Citizens sú podľa britských médií momentálne bližšie k získaniu Edena Hazarda ako ich konkurent Manchester United. Zavážila zrejme aj finančná čiastka, nakoľko Citizens údajne plánujú ponúknuť mladej 21-ročnej belgickej hviezde francúzskeho Lille týždenný plat vo výške 100 tisíc libier. Zaujímavosťou je, že Hazard sedel v hľadisku Etihad Stadium počas pondelňajšieho vzájomného zápasu týchto tímov.

ARSENAL: Yann M’Vila sa po Lukasovi Podolskom stane zrejme druhou letnou posilou Arsenalu. Francúzsky 21-ročný defenzívny stredopoliar podľa denníka France Football už rokuje s predstaviteľmi Gunners o prestupe na Emirates Stadium. Podľa Yana M’Vilu pri rokovaniach zavážilo aj to, že trénerom Arsenalu je jeho krajan Arséne Wenger.

MANCHESTER UNITED: Alex Ferguson by vraj uvítal Gerarda Piqueho naspäť v drese Manchestru United. Španielsky stopér FC Barcelona v minulosti na Old Trafforde už pôsobil, no v zostave Alexa Fergusona sa vtedy nedokázal výraznejšie presadiť.

CHELSEA: Podľa britských médií je Chelsea v lete pripravená ponúknuť za oporu Evertonu Marouaneho Fellainiho 22 miliónov libier.

CHELSEA:
Na zozname možných kandidátov na post trénera Chelsea sa prekvapujúco ocitol aj Harry Redknapp, súčasný kormidelník Tottenhamu, o ktorom sa dlhú dobu hovorilo ako o budúcom trénerovi anglickej reprezentácie. Redknapp však v minulosti poprel, že by chcel Chelsea trénovať, nakoľko by to bolo voči fanúšikom Spurs veľmi neúctivé.

ASTON VILLA: Stiljan Petrov, ktorému bola nedávno diagnostikovaná akútna leukémia, bol svojimi spoluhráčmi vyhlásený za najlepšieho hráča Aston Villy v aktuálnej sezóne.

NEWCASTLE:
Vedenie Newcastle sa v lete pokúsi o malý zázrak. Chce presvedčiť legendu Realu Madrid, Raúla, ktorý po tejto sezóne opustí súčasného zamestnávateľa Schalke 04, aby vyskúšal anglickú Premier League v ich drese. Raúl však avizoval, že po sezóne odíde do menej náročnej ligy. Hovorí sa najmä o Katare.