Main Content

Paraguaj prehral s Írskom, tréner Gerard Martin veľmi nespokojný

streda, 26. máj 2010 12:43 | Autor: TASR

Futbalisti Paraguaja prehrali v utorňajšom prípravnom zápase v Dubline s domácim Írskom 1:2 (0:2). Zverenci trénera Gerarda Martina, ktorí budú v základnej F-skupine blížiacich sa majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.) súperom Slovenska, teda neuspeli vo svojom druhom oficiálnom prípravnom stretnutí pred MS 2010 (predtým zdolali KĽDR 1:0, pozn).

S prehrou, ale najmä s výkonom niektorých svojich zverencov, vyslovil nepokojnosť kouč Paraguaja Gerardo Martino. "Našťastie pre nás, bola to len príprava. Musíme sa zlepšiť vo viacerých herných činnostiach. Do začiatku svetového šampionátu máme ešte trochu času. Nestrácame hlavu, dúfam, že odstránime chyby z našej hry čo najskôr," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Martino.

O úvodný gól stretnutia sa postaral írsky útočník Kevin Doyle, ktorý už v 7. min poslal do siete odrazenú loptu po tom, čo Duffov center vyhlavičkoval na brvno v obrane vypomáhajúci útočník Paraguaja Roque Santa Cruz. Výborné prvé dejstvo v podaní zverencov Giovanniho Trapattoniho korunoval druhým gólom záložník anglického Stoke City Liam Lawrence. Paraguajčania síce mali viac z hry, svojím typickým juhoamerickým štýlom držali loptu vo svojej moci, no narážali len na pripravenú írsku obranu. Tréner Paraguaja Martino dal v základnej zostave príležitosť až trom útočníkom. Jeden z nich - Lucas Barrios, ktorý je pôvodom Argentínčan a len nedávno získal dvojité občianstvo, strelil svoj prvý gól vo farbách Paraguaja v 58. min. Utorňajší zápas bol jeho debutom v paraguajskej reprezentácii. Obaja tréneri počas druhého polčasu využili po päť striedaní, čo malo vplyv na vývoj na ihrisku. Ani jeden z tímov si už do konca duelu nedokázal vypracovať výraznejšiu gólovú príležitosť, preto Írsko zvíťazilo 2:1. "V oboch dejstvách sme síce boli lepším tímom, ale nevyvarovali sme sa zaváhaniam. Náš súper v základnej skupine na MS 2010 Taliansko by určite využil viac našich chýb a pri kvalite jeho hráčov by sme z ihriska odchádzali s nepríjemným debaklom. Svojím výkonom ma potešil Barrios," povedal na margo utorňajšej prehry Gerardo Martino.

Íri, ktorí sa nedostali na MS 2010, keď v baráži neuspeli s Francúzskom, potvrdzujú vynikajúcu výkonnosť najmä v domácich podmienkach. Taliansky lodivod Írska Trapattoni neskrýval spokojnosť s dosiahnutým výsledkom. "Vyšiel nám vstup do zápasu, čo bol základ nášho úspechu. To, že sme zdolali veľmi silného súpera a zároveň účastníka MS 2010, nám dodalo sebadôveru. Musíme byť spokojní, netreba to však preháňať. Pozitívom je aj fakt, že mladí hráči, ktorí dostali príležitosť, výborne zapadli do kolektívu. Štarty v seniorskej reprezentácii sú pre nich veľmi cenné. Myslím si, že máme veľmi kvalitné mužstvo," povedal pre oficiálnu stránku národného zväzu Trapattoni.

Okrem Paraguaja a Slovenska (ich vzájomný duel sa uskutoční v nedeľu 20. júna) budú v základnej F-skupine majstrovstiev sveta v JAR bojovať o postup do osemfinále aj Nový Zéland a Taliansko. Zaujímavým je aj fakt, že Íri sú súpermi zverencov Vladimíra Weissa st. v základnej B-skupine v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2012 v Poľsku a na Ukrajine.

Írsko - Paraguaj 2:1 (2:0) - hralo sa v Dubline

Góly:
7. Doyle, 39. Lawrence - 58. Barrios, bez kariet, rozhodoval: J. Laperriere (Švajč.), 16 772 divákov

Zostavy:

Írsko: Westwood - Kelly, St. Ledger, McShane, O'Shea - Lawrence (82. Foley), Whelan (69. P. Green), K. Andrews, Duff (77. Fahey) - Robbie Keane (63. Sheridan), Doyle (87. Long)
Paraguaj: Bobadilla - Vera (66. Bonet), Alcaraz, Caniza, P. da Silva - Morel Rodríguez (65. A. Torres), Santana (82. Aquino), Riveros (66. Ortigoza) - Gamarra, Santa Cruz (77. Osvaldo Martínez), Barrios