Main Content

Elitná jedenástka 29. kola Corgoň ligy

pondelok, 30. apríl 2012 17:16 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 29. kola Corgoň ligy
Elitná jedenástka 29. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend sa odohralo kompletné 29. kolo Corgoň ligy. V tomto kole vyhrávali poslední a prehrávali prví. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavel Kováč (Slovan) –
Tretí krát po sebe staviame do brány tohto veterána, ktorý magnetizoval loptu aj v Ružomberku. Kováč iba potvrdzuje slová o tom, že brankári zrejú ako víno. Po tom, čo v zime nakoniec neposilnil Slovan Senecký asi ani v Bratislave netušili, akú kvalitu získali. Kováč je to Pútnockom, Bartalskom a Hroššovi štvrtý brankár, ktorý chytal za Slovan v tejto sezóne, no rozhodne pôsobí najlepšie.

Obrancovia


Peter Maslo (Ružomberok)
– Proti Slovanu podal dobrý výkon, ktorý mohol korunovať víťazným gólom, ale po jeho sóle nasledoval skvelý zákrok Kováča, ktorému nedokázal trafiť pomedzi nohy ako chcel. Ofenzívni hráči Slovana sa cez neho takmer nedokázali presadiť a keby ešte v prvom polčase dokázal pokryť centrujúceho Grendela mohol byť jeho výkon bezchybný.

Jiří Kladrubský (Slovan) – Aj po návrate Šeba do zostavy mu zostala kapitánska páska na rukáve. Ružomberok sa snažil prekonať obranu Slovana rýchlymi loptami, ale veľa akcií skončilo už na obrane Slovana, ktorú dobre dirigoval tento český futbalista. Zaujal taktiež dobrým pozičným postavením a preto bol vždy  na správnom mieste.

Stef Wijlaars (Senica) – Futbalista z krajiny tulipánov až v poslednom čase ukazuje svoju univerzálnosť a potrebu pre záhorácky tím. Pre problémy zo zložením senickej obrany musel tentoraz nastúpiť na jej pravom kraji a svoj post si zastal. Navyše premenil pokutový kop na konci prvého polčasu a v druhom nacentroval Blackburnovi na tretí gól zápasu.


Stredopoliari

Richard Lásik (Ružomberok) – Čerstvý reprezentant do 21 rokov sa dostal do jej výberu na poslednú chvíľu a korigoval prehru proti Čechom. Možno aj to ho nakoplo k dobrému výkonu proti Slovanu, v ktorom s futbalom začínal. Doteraz sa o ňom hovorilo ako o druhom Hamšíkovi, alebo ako o priateľovi speváčky Tiny. No ak bude pokračovať v podobných a lepších výkonoch, bude mu každý hovoriť jeho menom.

Tomáš Strnad (Senica) – Českému futbalistovi, ktorý je u nás známy hlavne vďaka dlhým autom, sa v poslednom čase zapáčil štadión v Zlatých Moravciach. Nedávno tam dal gól v semifinále pohára a teraz na ňom otváral skóre stretnutia, ktoré jeho mužstvo priblížilo k čelu tabuľky. V strede poľa vynikal proti svojim súperom silovou stránkou a zastavoval tak ich útoky.

Peter Katona (Prešov) – Nezačal zápas síce od začiatku, ale už v priebehu prvého polčasu nastúpil a možno aj preto mal zvýšenú motiváciu zaujať. Svojím pohybom robil sterilným Nitranom problémy a nakoniec to bol práve on kto rozhodol. Dal tretí gól v sezóne. Aj to mu ale stačí na honor najlepšieho prešovského strelca. V závere ešte vymyslel akciu, ktorá volala po góle.

Filip Hlohovský (Trenčín) – Počas celej jarnej časti má dobrú formu a to v Trnave iba podčiarkol. Dobrý výkon navyše zvýraznil dvoma gólmi v zápase, čo sa mu podarilo prvýkrát v najvyššej súťaži. Najprv zobral na seba zodpovednosť pri prvej trenčianskej jedenástke v sezóne a potom poslal svoje mužstvo do opätovného vedenia strelou z hranice šestnástky.

Útočníci


Martin Matúš (Banská Bystrica) – Ďalší z hráčov, ktorí podali dobrý výkon proti svojmu materskému klubu. Matúš prišiel do Banskej Bystrice ako pomerne neznámy hráč, ale svojimi výkonmi si od začiatku jari pýta pozornosť. Proti Žiline najprv strelil dva pekné góly a potom si z útoku odskočil na stopérsky post a Žilina už vyrovnať nedokázala a po dlhej dobe prehrala.

Branislav Fodrek (Dunajská Streda) –
Odchovanec Slovana, ktorý prežil najlepšie roky v nezabudnuteľnej petržalskej ére, keď v strede poľa  kraľoval aj proti najlepším hráčom sveta,  sa po ťažkých zraneniach snaží zaujať v Dunajskej Strede. Teraz síce nemá kondíciu na stred poľa a preto hrá v útoku, ale futbal stále hrať vie a strieľať krásne góly tiež rozhodne nezabudol.

Michal Gašparík (Trnava) – V ofenzíve dostal voľnú ruku a to naplno využíva. Opäť bol hráčom, ktorý z Trnavčanov v ofenzíve najviac zaujal. Často ohrozoval bránu Trenčína, ale jeho efektivita v zápasoch výrazne zaostáva za jeho herným prejavom. Keby dokázal strieľať viac gólov bolo by jeho mužstvo na tom výrazne lepšie.