Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Kam speje slovenský futbal & FC Úspech (30.4.)

pondelok, 30. apríl 2012 16:11 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Kam speje slovenský futbal & FC Úspech (30.4.)
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Kam speje slovenský futbal & FC Úspech (30.4.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Kam spejeme?

Väčšina z vás si v záplave zápasov európskych súťaží zrejme ani nevšimla, že minulý týždeň sa na Slovensku predstavila celé plejáda hráčov, na ktorých budete za pár rokov v TV pozerať  s pivom v ruke, čipsami položenými na pupku a otvorenými ústami. Uskutočnil sa totiž u nás turnaj Slovakia Cup, ktorý nesie aj podtitul malé ME. Už dlhé roky si na ňom mladí Slováci do 18 rokov merajú sily so skutočnou kvalitou. Kým ešte nedávno naše výbery hrali dôstojnú rolu, hoci sa už vtedy hovorilo, že zaostávame, tak za posledné dva roky si z nás robia tréningové kužele snáď všetci súperi. Skončili sme predposlední a turnaj vyhrali Česi. Tým sa u nás darilo aj v zápase „21“, keď náš výber rozobrali do poslednej skrutky. Netreba snáď pripomínať najhoršie výsledky U17 a U19 v samostatnej histórií, keď sme nedokázali prevýšiť ani krajiny, ktoré niektorí by ani na mape nenašli. A čo povedia naši tréneri? Tak dalo nám to veľa, súper bol silný, chlapci získali skúsenosti, škoda že nie sme zohratí, do budúcnosti sa určite poučíme... Odkedy vládne nové vedenie SFZ, tak náš futbal zbiera prehry od áčka až po U15. Predtým sme aspoň sem tam niečo vyhrali. Takto o rok u nás budú ME do 17 rokov a tie môže sledovať v TV celý svet. Hádam sa nestrápnime tak, ako to robíme v poslednom čase. Pracovať treba rýchlo a kvalitne, nie ako v prípade hľadania reprezentačného trénera.

FC Úspech

Určite ste zachytili informácie, že nastalo zopár zmien. Tak a teraz si každý odpovedzte na  otázku, že čo sa to vlastne minutý týždeň zmenilo?  A v diskusií napíšte, čo vás napadlo ako prvé! Ani by som sa nečudoval, keby Guardiola tromfol našu novú dvojicu, alebo že kdesi u vás v okolí Jano strieda Joža. Barcelona si za posledné roky vytvorila silné postavenie a aj na Slovensku ste o tejto novinke počuli možno aj viac, ako o vyriešení postu reprezentácie. Pretože všade vo svete má najviac fanúšikov klub FC Úspech a je úplne jedno kto to naozaj je. Za posledné roky ich mal najviac práve katalánsky gigant. Úspech vystriedal neúspech a hráči Barcelony plakali 2-krát, najprv na svojou neschopnosťou skórovať na trávniku a potom nad bezmocnosťou na tlačovke, kde sa ich starší brat lúčil. U nás doma už nikoho ani nevzrušilo, že po takmer 3 mesiacoch máme obsadenú reprezentačnú lavičku a pán prezident radšej predstavoval hneď dve mená, však keby náhodou. Nenapadlo to síce jeho samého, lebo za neho to vyjednali tréneri osamote, ale jemu určite po polroku neúspešnej práce odľahlo. Švédsky model predstavili v trojici a snáď nám prinesie podobné orgie úspechov ako Švédom.

Zhrnutie v zhrnutí


V Lige majstrov ukázali svoje mäsové roztrasené kosti na bielom bode posledný traja najlepší futbalisti sveta a tak sa netreba čudovať, že v Mníchove si zahrajú proti sebe nešpanielske mužstvá. Naopak španielske finále uvidí Bukurešť. V Španielsku odložila Barcelona majstrovské oslavy Realu Madrid o týždeň. Obyvatelia Manchestru čakajú až na dnešok. V Taliansku sa čaká na zakopnutia favoritov o titul. Nemci si už všetky svoje tajničky takmer vyriešili a vo Francúzsku sa už chladí šampanské pre Montpellier. U nás nechce piť bublinky asi nikto, pretože titul si mužstvá pohadzujú ako horúci zemiak.
 

Odporúčané články