Main Content

PEP GUARDIOLA: Nie som v kontakte s Chelsea

pondelok, 30. apríl 2012 12:26 | Autor: Martin Guláš

PEP GUARDIOLA: Nie som v kontakte s Chelsea
PEP GUARDIOLA: Nie som v kontakte s Chelsea | zdroj: Martin Guláš pre Sport7.sk

Pep Guardiola oznámil, že po sezóne na lavičke Barcelony končí. Okamžite sa tým začali zaoberať anglické médiá, ktoré ho spájajú s možným príchodom do Chelsea.

Po veľmi úspešných štyroch rokoch na lavičke Blaugranas sa rozhodol Big Pep na Nou Camp skončiť, španielskych úspechov mu už zrejme stačilo a chce skúsiť niečo nové. Na poste manažéra ho od budúcej sezóny nahradí Tito Vilanova.

NEPREHLIADNITE: Kto je vlastne Tito Vilanova?

Guardiola trvá na tom, že si plánuje dať od futbalu pauzu. Okamžite sa však začali objavovať špekulácie o jeho možnom príchode na Stamford Bridge. Majiteľ Roman Abramovič by sa ho mohol pokúsiť znovu priviesť, teraz to bude mať omnoho jednoduchšie.

Akýkoľvek kontakt s Chelsea ale Pep popiera. Podľa športového denníka AS prebehlo ešte vo februári stretnutie medzi Guardiolom a Abramovičom v Paríži, keď sa ho pokúšal Rus zlákať do svojho tímu, ale Guardiola údajne odpovedal: „Nie, bolo by to neúctivé voči klubu.“

Guardiola však nepoprel, že sa v Premier League v budúcnosti predsa len objaví. ,,Trénovať v Anglicku je zaujímave. Možno by som takú ponuku v budúcnosti prijal," vyhlásil včera po tom ako Barcelona vo večernom zápase rozprášila Rayo Vallecano 0:7.

NEPREHLIADITE: Tréner Guardiola možno zakotví v Anglicku

Po odchode Franka Rijkaarda v roku 2008 sa stal jeho nástupca Pep Guardiola najúspešnejším trénerom slávnej histórie tohto klubu. Na konte má dve výhry Champions League, tri poháre La Ligy, jednu trofej Copa del Rey, tri poháre Supercopa, dve výhry Super pohára UEFA a dve výhry z majstrovstiev sveta klubov.

Posledná domáca ligová porážka s Realom Madrid znamená, že trofej La Ligy sa bude sťahovať na Santiago Bernabeu, zatiaľ čo v Lige majstrov prepustili svoju miestenku do finále Chelsea, na ktorú nestačili v semifinále.

Guardiolu a spol. čaká okrem posledných ligových zápasov o mesiac aj finále Copa del Rey proti Athleticu Bilbao.

Majiteľ Chelsea Roman Abramovič je známy ako veľký obdivovateľ hry Barcelony a práve preto by sa mal pokúsiť priviesť Pepa na Stamford Bridge. Na lavičke „modrých“ je momentálne dočasný manažér Roberto Di Matteo, ktorému sa však nadmieru darí a mnohí fanúšikovia Blues si prajú jeho zotrvanie.