Main Content

GUARDIOLA: Ospravedlňujem sa za zmätok, ktorý som spôsobil

sobota, 28. apríl 2012 13:44 | Autor: Erik Tejedi

GUARDIOLA: Ospravedlňujem sa za zmätok, ktorý som spôsobil
GUARDIOLA: Ospravedlňujem sa za zmätok, ktorý som spôsobil | zdroj: Erik Cesc pre Sport7.sk, goal.com

Pep Guardiola včera oznámil koniec vo svojej funkcií trénera FC Barcelona. Končí sa tým jedna nezabudnuteľná éra, za ktorú budú „Culés” Guardiolovi do smrti vďační.

41 ročný Guardiola informoval svojich zverencov o konci na lavičke Barcelony na dopoludňajšom tréningu a tak im bolo zrejmé, čo plánuje na tlačovej konferencií oznámiť. Mnohí hráči napriek tomu na tlačovku prišli. Chýbal však Lionel Messi, ktorého sa odchod Guardiolu vraj dotkol najviac zo všetkých. 

"Chcem, aby ste pochopili, že to nie je jednoduché rozhodnutie. Ale pokúsim sa ho vysvetliť. Dúfam, že to ľudia pochopia. V prvom rade sa vám ospravedlňujem za zmätok, ktorý som spôsobil v posledných niekoľkých týždňoch," uviedol Guardiola.

NEPREHLIADNITE:Nový tréner Barcelony: Kto je vlastne Tito Vilanova?

"Vždy som chcel krátkodobé zmluvy, pretože tlak, ktorý je vyvíjaný v Barcelone je obrovský. Pôsobil som tu aj ako hráč a viem presne ako to funguje. Vždy som si myslel, že štyri roky v jednom klube sú celá večnosť. Nechcel som mať zmluvu, ktorá by ma zaväzovala na príliš dlho. Na jeseň som oznámil prezidentovi a futbalovému riaditeľovi, že to bude koniec mojej éry v Barcelone. Nemohol som to ale povedať hráčom, bolo by to pre nich príliš zložité. Teraz keď sme vypadli z oboch súťaží nastal správny čas oznámiť to," pokračoval populárny Pep.

Úspešný tréner následne zdôraznil, že hlavným dôvodom jeho odchodu je vyčerpávajúca povaha práce. "Nový tréner bude môcť dať veci skôr do poriadku, ako ja. Hovoriť s tlačou, hráčmi a vedením štyri roky je veľmi náročné. Mal som pocit, že toto bude ten pravý čas oznámiť vám, že končím."

Guardiola následne poďakoval svojim hráčom a zdôraznil, že potrebuje čas na dobitie energie. "Chcem poďakovať svojím hráčom, ktorým vďačím za všetky moje úspechy.Už nie je také jednoduché trénovať ich, ale aj tak sa im chcem poďakovať za každý jeden deň, čo sme spolu strávili."

Novým trénerom Barcelony sa stane Tito Vilanova, doterajší Guardiolov asistent. Viac o Titovi Vilanovi nájdete tu.