Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 29. kola Corgoň ligy - sobota (28.4.)

sobota, 28. apríl 2012 11:40 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 29. kola Corgoň ligy - sobota (28.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 29. kola Corgoň ligy - sobota (28.4.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Po včerajšej výhre Dunajskej Stredy pokračuje boj na oboch póloch tabuľky. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 29. kola Corgoň ligy.

Ružomberok - Slovan Bratislava

sobota 28. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Samotný - R. Sluk, Brendza


Ružomberok po neúspešnej sérií zápasov sa dostal na opačnú vlnu a už 4-krát po sebe neprehral, ale jeho európsky cieľ je už prakticky nereálny. Aby si udržal aspoň matematickú šancu musí dnes Slovan poraziť a potom už iba do konca súťaže víťaziť. Dnes bude mať veľkú šancu, pretože Slovan stratil na dlhšiu dobu aj Bagayoka, ktorý proti Zlatým Moravciam utrpel zlomeninu nohy. Aj preto Slovan neuvoľnil na zápas reprezentačnej „21“ Pauscheka s Mészárosom a zrejme urobili dobre, pretože Kolčák v nej odohral celý zápas a jeho štart je dnes otázny. Naopak do zostavy by sa mal po dlhej dobe vrátiť Šebo a v Slovane dúfajú, že s ním sa preberú aj niektoré spiace princezné, ktoré na jar výrazne zaostávajú za očakávaniami. Bude to potrebné, pretože Slovan v Ružomberku nedosahuje dlhodobo dobré výsledky.

Chýbajú
Ružomberok: Jurkemik, Greššák (zranenia)
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Bagayoko, Čermák, Obžera, Putnocký, Gábriš, Had (zranenia), Kolčák, Pečalka, Pauschek (otázny štart)

Predpokladané zostavy

Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Nosek, J. Chovanec – Vavrík, Ďubek – Skalák, M. Poliaček, Pekár –Masaryk
Slovan: Kováč – Pauschek, Kladrubský, Pečalka, Konečný – Grendel, Kopúnek, Milinkovič – Šebo, Smetana, Piroska


Ako tipovať - Ružomberok má mužstvo, ktoré nešetrí pohybom a proti Slovanu budú behať ešte intenzívnejšie. S tým môže mať Slovan ako už neraz v Ružomberku problémy. V ich vzájomných zápasoch padajú viac ako 2 góly iba občas a dnes sa to ťažko zmení (kurz v našej tipovacej lige 1,57).




FC Nitra - Tatran Prešov

sobota 28. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Horváth - Vorel, Bóllo

Nitra dnes odohrá na jar posledný zápas, v ktorom bude aspoň miernim favoritom stretnutia, pretože potom ju už do konca súťaže čaká iba vedúca štvorica. Nitra sa zrejme opätovne naučila doma vyhrávať a tak to bude mať Prešov dvojnásobne ťažšie. Včera ho totiž po mierny tlak dostala aj Dunajská Streda a jej útok chcú Prešovčania odraziť predĺžením trojzápasovej série bez prehry. Domáci stabilizovali v poslednom čase zostavu a aktuálne kvôli kartám stojaceho Harbuľáka nahradí Kaspřák, ktorému trest pre ne už vypršal. Hostia prichádzajú taktiež už zo stabilizovanou zostavou, lebo ich tréner Kovalec už pomaly pozná možnosti všetkých svojich zverencov. Tieto mužstvá vo vzájomných zápasoch ťahajú sériu troch remíz a pre futbal by nebolo dobré keby postupka 3:3, 2:2, 1:1 mala pokračovanie.

Chýbajú
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý, Cléber, Ig. Kotora (zranenia), Harbuľák (trest)
Prešov: Macko (zranenia)

Predpokladané zostavy

Nitra: Hroššo – Kaspřák, Šimončič, Tóth, Čirik – Moravčík –  Boszorád, Gajdoš, Kolár – Soumah – Kroupa
Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Piter-Bučko, Krajník, Krob – Štetina, Lipták – Zošák, Katona, Jakovlev – Guba


Ako tipovať - Obe mužstvá chcú v tomto zápase bodovať, aby mali lepšiu pozíciu do úplného záveru súťaže. Odkedy sa Prešov vrátil do najvyššej súťaže v Nitre ešte nevyhral a celkovo ju odvtedy porazil iba raz. Dnes aj vzhľadom na posledné zápasy je najpravdepodobnejšia remíza (kurz v našej tipovacej lige 3,13).



Spartak Trnava - AS Trenčín

sobota 28. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Pavlík - E. Weiss, Tomčík

Domácej Trnave skončila séria bez inkasovaného gólu a aj tá bez prehry, no nič im to nezobralo na eláne prerušiť 39 rokov trvajúcu sériu bez titulu. Ak ju chcú naplniť, musia vyhrať nielen dnes, ale už prakticky stále. Dnes ich čaká veľmi nevyspytateľný súper, ktorý je ozdobou jarnej časti súťaže. Trenčín má v ofenzíve veľkú silu, určite väčšiu ako Trnava, no chýba mu právo to, čo jeho dnešný súper má. Dobrá organizácia hry v zadných radoch bude aj dnes pre Trnavu potrebná. Hneď začiatok zápasu môže veľa napovedať, pretože v ňom doma začína Trnava náporom a ak ho Trenčania prežijú majú veľkú šancu uspieť. Trnava už raz v tejto sezóne doma nad Trenčínom vyhrala s dávkou šťastia, ktoré už nemala v odvete a prehrala 4:2.

Chýbajú
Trnava: Kaščák, P. Čarnota (zranenia), Vyskočil (trest), Kaufman (otázny štart)
Trenčín: Holúbek, Horváth (zranenia),

Predpokladané zostavy

Trnava: Kamenár – Habánek, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan, Kuračka – Bicák, Procházka, Gašparík – Tomaček
Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Ševela, Radovanovič – Baez – Peltier, Štefánik, Salinas, Hlohovský – Depetris


Ako tipovať -
Súboj dvoch rôznych štýlov môže priniesť zaujímavý futbal. Trnava chce predovšetkým neinkasovať a Trenčín dávať čo najviac gólov. Trnava musí vyhrať, ale Trenčín berie body favoritom ako na bežiacom páse. Zápas to bude otvorený a obaja majú veľkú šancu dať aspoň po jednom góle (kurz 1,89). V našej tipovacej lige skúste stávku na víťazstvo domácich s kurzom 1,52.



Banská Bystrica - MŠK Žilina

sobota 28. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Kružliak - Balko, Benko

Tieto dve mužstvá sa správajú ako zaľúbení milenci, pretože si dávajú v krátkom čase už svoje tretie rande. A hádam sa z nich jedna strana už o niečo pokúsi, pretože v utorok to bol odvar, ktorý najlepšie vystihuje výsledok 0:0. Týmto výsledkom sa Banskej Bystrici prakticky skončila sezóna, pretože v tabuľke jej už o nič nejde a tak môžu hrať domáci absolútne uvoľnene. Hostia zo Žiliny určite nemôžu, pretože oni musia vyhrávať v každom zápase, ak chcú dosiahnuť svoj cieľ. Domáci tréner Zaťko už nebude musieť experimentovať zo zložením stopérskej dvojice a môže použiť všetky svoje tromfy. Žiline bude chýbať z utorkovej zostavy Ceesay, ktorý preskúmal lakťom pevnosť Matúšovho pohlavného ústrojenstva. Hádam dnes žiadny odvetný útok neuvidíme.

Chýbajú
Banská Bystrica: Pindroch, Faško (zranenia)
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Ofori, Akakpo (zranenia), Ceesay (trest)

Predpokladané zostavy

Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Rejdovian, Považanec, Hlinka, Hučko – Augustín, Matúš
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Pečovský, Nunes – Barčík, Bello, Gergel, Deza – Pich, Majtán


Ako tipovať - Po opatrných semifinálových pohárových zápasoch sa očakáva dnes niečo viac. Domáci majú šancu na revanš, pretože hostia musia vyhrať a história vzájomných zápasoch im to iba podčiarkuje. Žilina v Banskej Bystrici uhráva výsledky, aké v danom momente potrebuje. V našej tipovacej lige je kurz na hostí 2,02.



Zlaté Moravce - FK Senica


sobota 28. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Trutz - Slyško, Súkeníková

Ďalší randiaci pár poskytuje táto dvojica. Senica nemala problém so Zlatými Moravcami v pohári a verí, že nebude mať ani dnes. Pretože problémy domácich s absenciami ustúpili iba o málo. Navyše stihli vyradiť z kádra Babica, ktorého obvinili zo simulovania všetkých možných zranení. Preto sú určite radi, že disciplinárna komisia skrátila trest Pavlovičovi na polovicu a dnes môže hrať. Senica sa už obzerá po novom trénerovi, keď horúcim adeptom je Čech Psotka, ale ešte tu je stará dobrá metla menom Griga, ktorá určite nebude chcieť dovoliť, aby jeho zverenci mysleli iba na finále pohára a v lige si dali voľno. Zlaté Moravce schytali v posledných dvoch zápasoch dve „trojky“ a ak si budú chcieť spomenúť na jediné víťazstvo nad Senicou, budú musieť poriadne pridať.

Chýbajú
Zlaté Moravce: Farkaš, Chren, Luhový (zranenia)
Senica: Pillár, J. Gajdošík (zranenia)

Predpokladané zostavy

Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Pavlovič, Majerník, Chren – Paur – Husár, Orávik, Hodek, Hruška – Bernáth
Senica: Bolek – Štepanovský, Gorosito, Pavlík, Leal – Križko, Strnad – Jar. Diviš, Kóňa, M. Ďurica – Blackburn


Ako tipovať -Zlaté Moravce stratili paru a už iba ťažko ju do konca sezóny získajú. Senica podala v priebehu týždňa dva úplne odlišné výkony a dnes bude chcieť zopakovať ten utorňajší. Ak sa jej to podarí, nič iné ako tip 2 neprichádza do úvahy (kurz v našej tipovacej lige 2,57).

 

(kliknite)