Main Content

REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Apríl #4)

piatok, 27. apríl 2012 16:00 | Autor: Martin Gregor

REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Apríl #4)
REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Apríl #4) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Predchádzajúce diely Power Rankings, alebo ak chcete rebríčku 5 tímov v najlepšej forme vyvolali búrlivú diskusiu. Nikdy však nemôžete ulahodiť všetkým a preto očakávame, že aj v tohtotýždňové poradie nebude v súlade s predstavami všetkých čitateľov. Budeme preto radi, keď vyjadríte svoj názor v diskusií.

  Newcastle United & Chelsea Londýn

Newcastle alebo Chelsea? Mužstvo, ktoré vyhralo suverénnym spôsobom šesť posledných zápasov v Premier League alebo tím, ktorý vďaka totálnej defenzíve vyradil hviezdnu Barcelonu a postúpil do finále Ligy majstrov? Nevedeli sme sa rozhodnúť a preto tento krát netradične zaraďujeme na jednu pozíciu hneď dve mužstvá. Kuriózne je, že práve medzi Newcastle a Chelsea sa v závere sezóny rozhodne o tom, kto pôjde v budúcej sezóne do predkola Champions League. Newcastle má omnoho jednoduchší žreb, no Chelsea bojuje ako sa len dá. Koho tipujete vy?

Prečo nie sú vyššie? Newcastle by bol najmä v konfrontácií s Bayernom či Realom Madrid absolútnym bažantom. Ide o mužstvo, ktoré hrá vynikajúci futbal v Anglicku, no na tímy z iných líg hrajúce trochu odlišným štýlom musí podľa nás ešte dozrieť. Chelsea je odlišný prípad. O umiestení “až” na piatom mieste rozhodli najmä tri remízy z posledných piatich zápasov a tiež spôsob hry, ktorý “The Blues“ predvádzajú. Tí čo sledovali zápasy proti Arsenalu (0:0) a Barcelone (2:2) veľmi dobre vedia o čom píšeme. 

  Juventus


V talianskej Serii A zostáva odohrať do záveru sezóny ešte štyri zápasy, no Juventus momentálne pôsobí tak, že si svoju príležitosť získať majstrovský titul už nenechá ujsť pomedzi prsty. Stará Dáma vyhrala posledných 6 stretnutí v rade. Ešte obdivuhodnejšie je to, že v tejto sezóne ani raz neprehrala. V závere sezóny čaká pritom „Juve” veľmi prijateľný žreb, zmerajú si sily už len s 19-tou Novarou, 18-tým Lecce, 16-tým Cagliari a 11-tou Atalantou. Naopak AC Miláno, ktoré stráca na Juventus tri body bude musieť hrať napríklad ešte s Interom, ktorý bojuje o pohárovú Európu.

Prečo nie sú vyššie? Juventus hrá v domácej lige na veľmi vysokej úrovni, no vďačí za to aj tomu, že nemal v tejto sezóne povinnosti v pohárovej Európe, čo mu ušetrilo mnoho síl. V budúcej sezóne po získaní avizovaných posíl bude Stará Dáma veľmi silná aj v Lige majstrov, no aktuálne si nemyslíme, že by dokázala udržať svoju sériu neporaziteľnosti v konfrontácií s tímami ako Real Madrid, Bayern, či Dortmund.

  Real Madrid


Obrovskú víkendovú radosť Realu Madrid striedal v stredu veľký smútok a sklamanie. Tím, ktorý predvádzal v tejto sezóne z dlhodobejšieho hľadiska najkrajší futbal s najvyšším počtom strelených gólov bude po troch rokoch nadvlády Barcelony majstrom Španielska, no nebude účastníkom finále Ligy majstrov. Pusinky teda v druhej Mourinhovej sezóne naplnili náročný plán len na 50%.

Prečo nie sú vyššie? Rozdiel medzi Realom Madrid a Bayernom Mníchov je minimálny a o umiestnení v poradí rozhodol predovšetkým výsledok ich semifinálového merania síl v Lige majstrov. Podľa nášho názoru bol Bayern zároveň v semifinálovom dvojzápase nebezpečnej a teda aj mierne lepší tím.

  Bayern Mníchov


Sen o účasti v domácom finále Ligy majstrov sa Bavorom splnil. Teraz im chýba len krôčik k tomu, aby dokázali to, čo sa nikomu pred nimi nepodarilo – zdvihnúť pred domácimi priaznivcami nad hlavu “ušatú“ trofej pre víťaza Champions League. Bayern Mníchov podriadil tomuto cieľu absolútne všetko, v domácej lige dokonca šetril hráčov základnej zostavy a vzdal tak predčasne boj o ligový titul. Bayern bude favoritom finále Ligy majstrov a ak vyhrá veľmi pravdepodobne sa stane v januári aj novým klubovým Majstrom sveta. Napriek tomu všetkému je tu momentálne jeden tím, ktorý si zaslúži byť v rebríčku formy ešte pred Bavormi ...

Prečo nie sú vyššie? Bayern Mníchov je zaslúženým finalistom Ligy majstrov, pretože proti Realu Madrid bol pri sčítaní všetkých 210 semifinálových minút mierne lepším tímom. Napriek tomu nedokázal v domácej súťaži vzdorovať Borussii Dortmund, ktorá ho zdolala a následne potvrdila formu aj proti ďalším nemeckým gigantom.

  Borussia Dortmund


Bolo by ďalej neprípustné prehliadať Borussiu Dortmund a nezaradiť ju na prvú pozíciu. Mužstvo Jurgena Kloppa je od začiatku nového kalendárneho roku suverénne, veď neprehralo už 23 zápasov v rade, z toho len v troch prípadoch remizovalo. Dortmund sme dlho nezaradili na prvé miesto, pretože nám chýbala ich konfrontácia s najlepšími tímami. Po troch posledných kolách v Bundeslige, v ktorej zdolali “Osy” postupne favorita na triumf v Lige majstrov Bayern Mníchov, tretie Schalke 04 a štvrtú Borussiu Monghengladbach sme však ďalej váhať už nemohli.  
 

Odporúčané články