Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Apríl)

štvrtok, 26. apríl 2012 15:42 | Autor: Martin Gregor

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Apríl)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Apríl) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Opäť sme zohľadnili výkony hráčov v ligových súťažiach z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska a samozrejme semifinálových zápasov Ligy majstrov.

BRANKÁR

Petr Čech – Manuel Neuer alebo Petr Čech? Nakoniec sme sa rozhodli pre českého brankára nakoľko kapitán reprezentácie našich západných susedov odchytal až dva fenomenálne zápasy v rade. Najprv cez víkend zázračne vzdoroval Arsenalu a neinkasoval ani gól a následne dokázal vychytať postupovú remízu Chelsea na Camp Nou. Neuer a Iker Casillas majú za sebou tiež neuveriteľné výkony, tento týždeň bol jednoducho výber top brankára sakramentský ťažký.

OBRANCOVIA


David Alaba - V 19 rokoch sa stal najlepším futbalistom Rakúska a je zrejmé prečo. David Alaba napriek juniorskému veku patrí medzi najlepších krajných obrancov na svete. Potvrdil to aj včera na Santiago Bernabeu, na ktorom dopomohol vo veľkej miere Bayernu k postupu do vysnívaného domáceho finále. David bol skvelý v obrane a zároveň nebezpečný v útoku, spomeňte si na jeho krásny center na Robbena.

Branislav Ivanovič
– 28-ročný Srb bude spomínať na zápas proti Barcelone veľmi rád. Do stretnutia vstúpil ako krajný obranca, no po tom ako sa zranil Cahill zastal bravúrne post stopéra, kde je ako doma. Ivanovič následne musel sledovať aj odchod kapitána Johna Terryho pre červenú kartu no ani to ho nerozhádzalo. V stretnutí, v ktorom The Blues betónovali ak osa len dalo bol jednoznačne najlepším stopérom hostí a mal obrovský podiel na ich senzačnej postupovej remíze.

Marcelo
– Pravý kraj obrany vypĺňa ďalší mladík. Tento krát ide o brazílskeho reprezentanta Marcela, ktorý hráva bežne na ľavej strane. Výkony Alabu a Marcela však boli v Lige majstrov natoľko veľkolepé, že sme sa rozhodli Marcela preradiť na pravú stranu, aby sa do elitnej 11-ky zmestili obaja. 23-ročný rodák z Rio de Janeiro bol proti Bayernu spoľahlivý vzadu a neustále nebezpečne dopĺňal útok. Ani to však Pusinkám napokon nestačilo.

STREDOPOLIARI


Wesley Sneijder – 27-ročný hviezdny Holanďan, ktorý toho v tejto sezóne pre zranenie zatiaľ príliš veľa neodohral sa dostáva pred majstrovstvami Európy do patričnej formy. Nerazurri najmä jemu vďačia za včerajšie víťazstvo nad Udinese v pomere 1:3, ktoré ich udržalo v boji o pohárovú Európu. Sneijder sa postaral o tento triumf takpovediac sám, keď strelil úvodné dva góly a to hneď v prvom polčase.

Arturo Vidal
– Sneidjerov výkon bol veľmi podobný tomu, ktorý predviedol dva dni predtým v šlágri Serie A medzi Juventusom Turín a AS Rím (4:0) domáci Arturo Vidal. Čílsky reprezentant strelil úvodné dva góly zápasu hneď v prvej desaťminútovke a dal tak jasne najavo, kto bude v tomto stretnutí šéf.  Juventus si najmä vďaka Vidalovi posilnil vedúcu pozíciu v tabuľke pred druhým AC.

Yohan Cabaye
– Mužstvo Newcastle funguje ako výborne namazaný stroj a ide priamo k svojmu cieľu, ktorým je účasť v budúco-sezónnej edícií Ligy majstrov. Na šiestom víťazstve „Strák” v rade mal najväčší podiel domáci záložník Yohan Cabaye, ktorý sa proti Stoke City postaral o dva góly a na tretí Pappisa Cissého asistoval.

Luís Nani – portugalský klenot, na ktorého sa bude spoločne s Cristianom Ronaldom krajina z pyrenejského poloostrova najviac spoliehať na blížiacom sa Euro 2012 opäť žiaril v drese Manchestru United. Pravý krajný stredopoliar v stretnutí s Evertonom zaznamenal gól a asistoval na presné zásahy Rooneyho a Welbecka. Mal tak najväčší podiel na tom, že United v 60.minúte viedli nad Evertonom už 3-1. Zápas síce nakoniec skončil deľbou bodov (4:4), nič to ale nemení na tom, že Nani bol v tomto zápase úžasný.

ÚTOČNÍCI

Cristiano Ronaldo
– Hráč, ktorý by vymenil všetky nominácie na Zlatú loptu (ktorá ho za tento rok asi neminie) za jediné – premenenie penalty v rozstrele semifinále Ligy majstrov proti Manuelovi Neuerovi. Hoci Ronaldo zakopol v najdôležitejšom momente sezóny to čo predvádzal v poslednom týždni bolo, ako je to už u neho zvykom, obdivuhodné. Portugalský fenomén najprv cez víkend zariadil víťazstvo v El Clásico a včera strelil úvodné dva góly semifinálovej odvety proti Bayernu.

Nikica Jelavić
– 26-ročný Chorvát Nikica Jelavić sa vyznamenal vo víkendovom stretnutí Premier League proti  Manchestru Unied. 188 centimetrov vysoký hrotový útočník najprv otvoril skóre stretnutia a v čase, kedy sa už zdalo, že je o výhre United rozhodnuté (4:2) naštartoval liverpoolsky celok k zdrvujúcemu záveru (4:4). Jelavič strelil dva góly, ktoré môžu nepriamo výrazne ovplyvniť boj o anglický ligový titul.

Danny Welbeck – 21-ročný útočník Red Devils oslávil dohodnutie sa na novej 5-ročnej zmluve so svojim zamestnávateľom patrične vhodným spôsobom. Anglický reprezentant, ktorého v aktuálnej forme nemusí minúť ani miestenka na Euro 2012, zaznamenal proti Evertonu gól a dve asistencie. Žiaľ ani to napokon nestačilo jeho tímu k veľmi dôležitému víťazstvu.