Main Content

MOURINHO: Vo finále fandím Chelsea, sú pre mňa hrdinovia

štvrtok, 26. apríl 2012 13:02 | Autor: Martin Gregor

MOURINHO: Vo finále fandím Chelsea, sú pre mňa hrdinovia
MOURINHO: Vo finále fandím Chelsea, sú pre mňa hrdinovia | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA, goal.com

José Mourinho má pred finále Ligy majstrov jasno. Palce bude držať Chelsea Londýn a jej súčasnému trénerovi Robertovi Di Matteovi. Niet sa čomu diviť, veď Mourinho v minulosti tento klub trénoval.

Bývalý tréner Chelsea José Mourinho sa netají tým, že má pred Bayernom Mníchov, ktorí vyradil jeho súčasných zverencov v semifinále obrovský rešpekt, no vo finále bude fandiť Chelsea.  ,,Hlavne dúfam, že to bude dobré finále. Samozrejme chcem, aby Blues vyhrali, aj keď mám obrovský rešpekt voči červeným (myslí Bayern pozn.red.). Stále mám modré rebro. Inter Miláno a Chelsea pre mňa znamenajú mimoriadne veľa,” vyhlásil Mourinho.

Mourinho tiež bránil defenzívny spôsob hry, ktorým vyrukovala Chelsea na Barcelonu. Podľa neho tí, ktorí tento štýl kritizujú nevedia o futbale nič. ,,Myslím si, že chlapci z Chelsea sú absolútni hrdinovia.”

NEPREHLIADNITE: MOURINHO: Ronaldo je teraz lepší ako Messi

,,Niektorí ľudia si myslia, že sú majstrami tejto hry a kritizujú Chelsea rovnako ako kritizovali Inter pred dvoma rokmi. Ale oni o tom nič nevedia. Nevedia nič o charaktere a osobnosti. Nevedia nič o úsilí a fyzickom, psychickom a technickom vyťažení, keď hráte s 10 mužmi.”

,,To je dôvod, prečo považujem hráčov Chelsea za hrdinov a prečo si zaslúžia byť vo finále. Jednou zo skvelých vecí futbalu je to, že vie byť nepredvídateľný.”

Mourinho tiež vyzdvihol skvelých fanúšikov oboch finálových táborov. ,,Chelsea aj Bayern majú fantastických fanúšikov takže dúfam, že si finále užijú. A dúfam, že ho vyhrá Chelsea,” dodal Mourinho, ktorý na záver potvrdil, že stále túži vyhrať Ligu majstrov s Realom Madrid.

NEPREHLIADNITE: Mourinho po vypadnutí: Zostávam v Reale


,,Ak mám teraz niečo na mysli, je to pokúsiť sa vyhrať trofej s mojimi súčasnými chlapcami,” dodal 49-ročný portugalský tréner, ktorý v minulosti triumfoval v Lige majstrov ako kormidelník FC Porto a Interu Miláno.