Main Content

Futbalisti Chelsea budú na Nou Campe bojovať o finále

utorok, 24. apríl 2012 06:30 | Autor: TASR

Futbalisti Chelsea budú na Nou Campe bojovať o finále
Futbalisti Chelsea budú na Nou Campe bojovať o finále | zdroj: SITA

Futbaloví priaznivci spoznajú v utorok večer prvého finalistu Ligy majstrov (LM) v sezóne 2011/2012, bude ním jeden z dua FC Barcelona, FC Chelsea.

V minulotýždňovom stredajšom prvom meraní síl na Stamford Bridge uspeli hráči anglického tímu, ktorí zdolali španielskeho šampióna a najmä obhajcu prvenstva z uplynulého ročníka LM 1:0. Jediný úspech Londýnčanov strelil reprezentant Pobrežia Slonoviny Didier Drogba, keď zužitkoval v nadstavenom čase prvého polčasu nezištnú prihrávku od Brazílčana Ramiresa.


Barcelona dva posledné kľúčové zápasy nezvládla

"Blaugranas" prehrali prvýkrát po 15-zápasovej šnúre bez neúspechu. Postupujúci z tejto dvojice sa vo finále LM stretne s úspešnejším z dua Bayern Mníchov - Real Madrid. Nemecký tím vyhral doma prvý duel 2:1, odveta v španielskej metropole je v stredu 25. apríla. Finále sa uskutoční 19. mája v mníchovskej Allianz Aréne.

Hráči katalánskeho klubu nastúpia na semifinálovú odvetu v nie príliš dobrom psychickom rozpoložení - po dvoch prehrách. Messi a spol. totiž okrem spomenutého zaváhania v Londýne neuspeli v sobotňajšom šlágri Primera División doma na Nou Campe proti "večnému" rivalovi Realu Madrid (1:2) a takmer naisto už nezískajú majstrovský titul.

Na "biely balet" majú Barcelončania štyri kolá pred koncom sezóny sedembodové manko a minimálnu šancu získať španielsky primát. O to viac sa sústredia na to, aby zvládli súboj proti FC Chelsea. "Uvidíme v utorkovom odvetnom dueli, ako mužstvo ovplyvnili predchádzajúce dve prehry. Pred týmto zápasom si musíme oddýchnuť najmä po psychickej stránke a pokúsiť sa nájsť cestu, ktorá by viedla k úspechu. Chelsea má veľmi kvalitný a skúsený tím, výborne kondične pripravený," uviedol kouč FC Barcelona Pep Guardiola.

© WEBNOVINY