Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: El Clásico a Mníchovska vojna

pondelok, 23. apríl 2012 15:41 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: El Clásico a Mníchovska vojna
KOMENTÁR TÝŽDŇA: El Clásico a Mníchovska vojna | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

El Clásico

Najsledovanejšia konfrontácia dvoch klubov na svete napísala ďalšiu kapitolu. Obe mužstvá v týždni najprv pobehali trošku po Európe, kde dostali poza uši a obe potom svorne tvrdili, že v odvetách to bude iné, ale teraz myslia iba na zápas zápasov. Barcelona išla do zápasu s tým čo vždy, veď načo meniť to čo funguje a svojho úhlavného rivala priam deptalo. Naopak Real Madrid navodil takú atmosféru, ako keby ani necestoval do Barcelony na Nou Camp, ale na nejakú z vychýrených barcelonských pláži si len tak zakopať s bosými nohami na piesočku. A tak sa aj správal inokedy emotívny Jose Mourinho, keď si sadol pekne na lavičku a už mu chýbalo snáď iba to more, kde by si máčal svoje nohy. Jeho zverenci zatancovali maximálne kompaktný biely balet a barcelonské hviezdy sa nevedeli nejakým moderným tanečným štýlom dostať na parket. Vyzerali ako deti, keď sa hrali pekne s loptičkou až 73 % možného času, ale bránu ohrozili poriadne iba raz, z čoho vyplynula aj ich jediná skutočná radosť. No hneď o chvíľu dostal loptu pán Ronaldo a potom svetu ukázal, že pohoda, máte mňa, nie je sa čoho obávať. Barcelonské nebo doslova plakalo a slzy netiekli iba z oblakov. To v Madride strieka šampanské snáď už z každej fontány, hoci klub ešte neoslavuje, aj keď Guardiola už poslal aj blahoprajné uznanie.

Mníchovská vojna

Bayern Mníchov je nemecký gigant a aj preto je sledovaný nepretržite. Keďže titul nezískal už druhý rok po sebe, všetko svoje úsilie vložil do Ligy majstrov. Mníchovčanov na všetkých frontoch priam tečú nervy z toho, že nejaké neznáme mená z Dortmundu si z nich robia už druhú sezónu posmech s tanierom v rukách. Keď sa ako malé deti, ktorým zobrali hračku správajú čelní predstavitelia tohto klubu, netreba sa čudovať, že po vzore svojich klubových rodičov sa správajú tak isto aj samotné klubové poklady. Na konci prvého polčasu semifinále Ligy majstrov mal výhodu priameho kopu, ktorý chcel rozohrať Ribery, no Robben ho prehovoril, aby si kopol Kroos. Keďže po neúspešne rozohranom priamom kope bol koniec polčasu, zrejme to francúzsky záložník ešte nerozchodil a svoju zlosť ventiloval v šatni. Tam to vysvetlil svojmu holandskému spoluhráčovi ručne stručne a ten môže byť rád iba za malý monokel, pretože vraj v tej zúrivosti, by mu bol Francúz schopný urobiť takú ranu, po akej má on sám jazvu. Francúzsko-holandská bitka na nemeckom území vyšla Riberyho na 50 000 eur, no viac ho možno bude stáť ospravedlnenie. Ešte tak zvládnuť odvetu v Madride, inak môže byť cesta lietadlom Bayernu Mníchov veľmi zaujímavá ...

Zhrnutie v zhrnutí


Barcelona doma ľahla popolom a Real Madrid zrejme preberie čoskoro vytúžený majstrovský pohár, ktorý bude mať po tomto víkende sladkú príchuť. No chuť v ústach horkne Manchestru United, pretože bol teraz nachytaný svojou silnou zbraňou a záver zápasu doslova zbabral a tak je jeho mestský rival už v priamej hre o titul. V Nemecku už priamo oslavuje zaslúžene Dortmund a ak si udrží súčasný kurz v Taliansku Juventus Turín bude ho nasledovať tiež. Vo Francúzsku sa nič nezmenilo, pretože vyhralo prvých šesť mužstiev tabuľky. V Turecku to padlo do siete Stochovi a Šestákovi. U nás doma sa priblížila k titulu Žilina.

Odporúčané články