Main Content

Elitná jedenástka 28. kola Corgoň ligy

pondelok, 23. apríl 2012 15:10 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 28. kola Corgoň ligy
Elitná jedenástka 28. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend sa odohralo kompletné 28. kolo Corgoň ligy. Ďalší krok k titulu urobila Žilina, keď doma porazila Trnavu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavel Kováč (Slovan) – Ak mužstvo hrá hodinovú presilovku, nemal by mať jeho brankár takmer žiadnu prácu. No Kováčovi spoluhráči chceli asi svojho brankára vyskúšať a v druhom polčase dovolili Zlatým Moravciam štyri veľké gólové šance, ktoré brankár Slovana skvele vyriešil a tak mal najviac zvládnutej práce zo všetkých brankárov v ligovom kole.

Obrancovia

Peter Čögley (Trenčín)
– Pravý obranca Trenčína bojuje o svoju šancu už dlho a nie vždy sa dokáže pretlačiť do základnej zostavy svojho mužstva. Jazdí po čiare hore-dolu, ale občas splašene a jeho mužstvo na to niekedy dopláca. No proti Dunajskej Strede nemal až tak veľa obrannej práce, čo využíval na podporu útoku a v nadstavenom čase zmaril šancu súperovi na vyrovnanie.

Peter Kavka (Košice) – V odchodmi zdecimovanom kádri Košičanov sa pomaličky ukazujú ďalšie talenty, ktoré časom môžu byť predané do lepších mužstiev. Jedným z nich je aj tento univerzálny hráč, ktorý začínal v lige ako defenzívny stredopoliar, ale post stopéra mu zrejme svedčí viac. Tam dokáže uplatniť svoju rýchlosť a agresivitu, ako proti Nitre. Navyše z priameho kopu ukončil takmer 500 minútovú streleckú neschopnosť svojho tímu.

Viktor Pečovský (Žilina)
– Keďže Žilina má problémy zo stopérmi, musel na tomto poste alternovať jej defenzívny stredopoliar a svoju prácu si odviedol veľmi dobre. Celý zápas dobre čítal hru, čo sa prejavilo hlavne v prvom polčase, v ktorom zastavil možno gólovú prihrávku Vyskočila. Výškový handicap Pečovského nedokázala Trnava využiť, keď začala nakopávať príliš neskoro.   

Tomáš Huber (Dunajská Streda) – Český futbalista prišiel do Dunajskej Stredy až počas jarnej časti, aby jej pomohol hlavne v defenzíve. V Trenčíne sa očakával kolotoč okolo brány hostí a nebyť dobrej kompaktnosti jej obrany mohol Trenčín vyhrať vyšším rozdielom. Navyše Huber dokázal otvoriť skóre stretnutia, ale ani to Dunajskej Strede nepomohlo.

Stredopoliari

Karol Mészáros (Slovan)
– Čerstvý reprezentant do 21 rokov opäť potvrdil nielen správnosť svojej nominácie, ale aj svoju univerzálnosť. Hral pravé krídlo, útočníka, gólovú prihrávku na Milinkoviča poslal z pozície tvorivého hráča a zápas dohrával ako pravý obranca. Dobre si nabehol na druhý gól zápasu a to ich mohol dať aj viac, keby dočiahol ďalšie tri strieľané prihrávky tesne pred bránou.

Vratislav Gajdoš (Nitra) – Nitrianskemu odchovancovi, ktorý ešte ako mladík zamieril do Bratislavy, ide v poslednom čase strelecká karta. Dokázal skórovať v treťom zápase po sebe a navyše aj jeho výkony sa začínajú približovať k tomu, na čo rozhodne má. Vraj je za tým aj zmena stravovacích návykov, keď si nechal upraviť svoj jedálny lístok.

Jorge Salinas (Trenčín)
– Dlho sa hľadal, ale zrejme sa už našiel, aby opäť zabával trenčianskych fanúšikov. Jeho výkonnosť na jar bola niekedy až polovičná oproti jeseni. Minulý zápas bol uňho zrejme zlomovým, pretože dobrý výkon zo Žiliny zopakoval aj proti Dunajskej Strede. Bol opäť neustále v pohybe a jeho skvelá ľavačka pripravila rozhodujúci gól na hlavu Peltiera.

Marko Milinkovič (Slovan) – Opäť v zápase zažiaril, ale opäť musíme napísať, že má na oveľa viac ako predviedol. Skvele zvládol nájazd na brankára, keď si ho umne obhodil a loptu poslal presne do stredu prázdnej brány a ešte väčšou parádou bolo jeho obtočenie sa okolo Paura a prihrávka, z ktorej už Mészáros nemohol nedať.

Útočníci


Lester Peltier (Trenčín) – Opäť pútal na seba pozornosť a hoci sa necítil v prehustenej obrane Dunajskej Stredy tak dobre, ako v zápasoch s väčším priestorom, dokázal sa gólovo presadiť hlavou, ktorá mu vzápätí vystavila stopku v zápase pre tržnú ranu. Keby na začiatku zápasu mal viac pokoja pri zakončení, nemuselo sa jeho mužstvo v zápase tak báť o výsledok.

Tomáš Majtán (Žilina) – Keďže ho mužstvo potrebovalo nastúpil na zápas, hoci so sebazaprením, podobne ako Ceesay. No obaja svojím pohybom na hrote útoku robili nepriepustnej trnavskej obrane problémy a napokon po Ceesayovom predĺžení rohu bol práve najlepší žilinský strelec na správnom mieste a rozhodol o víťazovi šlágru kola.