Main Content

Tréner Emery po sezóne končí vo Valencii

pondelok, 23. apríl 2012 11:46 | Autor: Martin Guláš

Tréner Emery po sezóne končí vo Valencii
Tréner Emery po sezóne končí vo Valencii | zdroj: Martin Guláš pre Sport7.sk

Tréner Valencie Unai Emery svojim hráčom povedal, že je to jeho posledná sezóna v španielskom veľkoklube. Boss dúfa, že sa mu podarí s tímom kvalifikovať do budúcoročnej Champions League.

Správy AS tvrdia, že Unai Emery povedal svojim hráčom po prvom prehranom stretnutí semifinále Europa League s Atléticom Madrid, že od budúcej sezóny ich bude viesť nový tréner. Atlético porazilo v domácom stretnutí Los Ché vysoko 4:2 a majú dobre našliapnuté do finále Európskej ligy.

Valencia je v súčasnej dobe na treťom mieste v tabuľke Primera Division za Realom Madrid a Barcelonou, ale tlak na trénera rastie a zrejme aj to sa podpísalo pod jeho rozhodnutie.

„Dúfam, že môžeme ísť ďalej a vyhrať trofej Europa League, a že Valencia bude v budúcej sezóne bojovať o Ligu majstrov. Ja tu už však budúcu sezónu nebudem,“
povedal Emery podľa AS.

Unai prišiel na Mestallu v roku 2008, kedy odišiel z Almérie a na poste trénera Valencie nahradil Ronalda Koemana. Emery si dlho nevedel získať priazeň fanúšikov Los Ché, a keď sa mu to nakoniec podarilo, rozhodol sa, že klub po sezóne opustí a vydá sa za novým dobrodružstvom.

Predaje Davida Villu a Davida Silvu boli síce nutné, z tímu však odišli dvaja špičkoví hráči, ktorých klub akým je Valencia nevyhnutne potrebuje. Fanúšikovia samozrejme chceli vidieť svoj klub na čele ligy, bez hráčov top triedy sa to však Emerymu a ani žiadnemu inému trénerovi nemohlo a nemôže podariť.

Veľkou otázkou ostáva to, aké sú hlavné dôvody odchodu Unaia z Mestally a tiež to, aké má plány do budúcnosti. Nájde si v lete prácu v inom klube alebo si od futbalu chvíľu oddýchne a počká na prípadnú lepšiu ponuku?