Main Content

Mourinho vraj s Realom Madrid podpíše štvorročnú zmluvu

nedeľa, 23. máj 2010 14:23 | Autor: TASR

Španielske média v nedeľu informovali o tom, že tréner Interu Miláno José Mouriho v najbližších hodinách či dňoch podpíše s Realom Madrid štvorročnú zmluvu, počas trvania ktorej by si ročne mal prilepšiť o 10 miliónov eur.

Periodikum AS tvrdí, že Portugalčan, ktorý v sobotu s Interom Miláno vo finále Ligy majstrov 2009/2010 zdolal Bayern Mníchov 2:0, sa s prezidentom "bieleho baletu" Florentinom Pérezom už v piatok verbálne dohodol na budúcej spolupráci. Podľa denníka Marca, ktorý o dohode informoval ako o hotovej veci, by Real Madrid mal svojho nového kormidelníka oficiálne predstaviť buď v utorok, alebo v stredu. Mourinha by do Madridu mohli nasledovať aj viaceré opory "nerazzurri" ako napríklad kanonier Diego Milito, či krajný obranca Maicon.

Charizmatický Portugalčan sa v sobotu stal iba tretím trénerom histórie, ktorý v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži dokázal triumfovať s dvoma inými mužstvami (predtým sa mu to v roku 2004 podarilo s FC Porto, pozn.) a hneď si stanovil novú métu - chce byť prvým, komu sa takýto kúsok podarí s troma klubmi. Na otázky či duel proti Bayernu Mníchov bol jeho posledným a či jeho kroky smerujú do Realu odpovedal dvakrát áno. "O moje služby doteraz prejavil záujem iba Real Madrid, ale zatiaľ som sa s nikým nerozprával a ani som nič nepodpísal. Prisľúbil som, že tieto záležitosti budem riešiť až po sobotňajšom finále. V talianskom futbalovom prostredí sa mi nepáči hneď viacero vecí. O svojom možnom odchode verejne hovorím už tri či štyri mesiace," povedal 47-ročný rodák zo Setúbalu.
 
Mourinho si odchod z klubu na "vrchole slávy" vyskúšal už v roku 2004, keď práve po víťazstve portských drakov vo finále LM oznámil, že prijal ponuku anglického klubu FC Chelsea a zdá sa, že história sa bude opakovať. "Neuspokojím sa s doterajšími víťazstvami a v Taliansku som už získal všetko čo sa dalo. Predstavy Realu Madrid nepoznám a preto nateraz nemôžem povedať, že som sa už stal trénerom tohto klubu," povedal ešte v sobotu úspešný kormidelník.