Main Content

Liga majstrov: Bayern sa už sústredí na zisk trofeje v roku 2012

nedeľa, 23. máj 2010 13:47 | Autor: TASR

Nemecký futbalový veľkoklub Bayern Mníchov chce čo najrýchlejšie hodiť za hlavu sobotňajšiu prehru vo finále Ligy majstrov 2009/2010 proti talianskemu Interu Miláno (0:2).

Bavori už niekoľko hodín po neúspešnom rozhodujúcom dueli rozmýšľajú nad ziskom „ušatej“ trofeje v európskom pohári číslo jeden v roku 2012, keď sa finále LM uskutoční práve v mníchovskej Allianz Arene.

„Samozrejme, že sme veľmi sklamaní z prehry a z toho, že sme skvelú sezónu nedokázali úplne vyšperkovať. Ale Inter hral skutočne fantasticky a zaslúžil si zvíťaziť,“ povedal pre klubovú internetovú stránku Bayernu jeho prezident Karl-Heinz Rummenigge a pokračoval: „Ale rovnako ako po finálovej prehre v roku 1999, aj teraz sa budeme snažiť ešte viac pritvrdiť v našej práci, aby sme sa znovu po dvoch rokoch tešili z triumfu v Lige šampiónov my.“ Nemecký veľkoklub v roku 1999 nestačil v pamätnom rozhodujúcom dueli LM na Manchester United, keď dlho viedol 1:0, no v nadstavenom čase druhého polčasu inkasoval dva góly a prehral. V roku 2001 si všetko vynahradil a španielsku Valenciu zdolal vo finále najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu v penaltovom rozstrele.

Bayern mal šancu stať sa prvým nemeckým tímom v histórii zo zisku treble v jednej sezóne. Zverenci holandského trénera Louisa van Gaala dokázali v tomto ročníku vyhrať I. bundesligu a tešili sa tiež z celkového úspechu v DFB-Pokali. Podľa šéfa Bayernu Uliho Hoenessa sa mohol všetko vyvíjať inak, ak by na začiatku druhého polčasu sobotňajšieho duelu využil svoju šancu mladý útočník Thomas Müller. „Ak by sa mu podarilo vtedy skórovať, možno by sme sa teraz tešili my. Ale ako som už povedal aj pred finále, mali sme fantastickú sezónu a teraz nesmieme byť sklesnutí len preto, že sme prehrali. V roku 2012 je finále Ligy majstrov v Mníchove a špeciálne pre mladých hráčov je to obrovská motivácia,“ skonštatoval Hoeness.