Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 28. kola Corgoň ligy - sobota (21.4.)

sobota, 21. apríl 2012 12:03 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 28. kola Corgoň ligy - sobota (21.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 28. kola Corgoň ligy - sobota (21.4.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Dnešné zápasy majú tri rôzne časy úvodného výkopu. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 28. kola Corgoň ligy.



MFK Košice - FC Nitra

Sobota 21. apríla  o 14:30 h, rozhodujú Matúš - Mókoš, Súkeníková

V metropole východu Slovenska sa očakáva športová sobota. Domáci futbalisti nedokázali vyhrať už 6 zápasov v rade, keď z nich získali iba jeden bod za remízu v Banskej Bystrici. To v Nitre zacítili vôňu domácich víťazstiev, keď vyhrali posledné dva domáce zápasy, ale stále získali viac bodov na ihriskách súperov a túto štatistiku budú chcieť iba zveľadiť. Podobne sú na to aj domáci futbalisti, ktorí tiež zbierajú viac bodov u súperov, ako v domácom prostredí. Košice majú veľký problém zo strieľaním gólov, keď sa nedokázali presadiť v štyroch posledných zápasoch (presne 407 minút) a naopak Nitra má sériu štyroch zápasov s aspoň jedným streleným gólom na konte. V tejto sezóne sa tieto mužstvá stretli už trikrát a bilancia je vyrovnaná. Aj bilancia z posledných rokov je pomerne vyrovnaná a tak sa favorit v tomto zápase ani nájsť nedá. 

Chýbajú
Košice: U. Matič, Gondoľ, Šinglár (zranenia), Djokovič, K. Kuzma, Ostojič (trest), Hovančík (choroba)
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý, Cléber, Ig. Kotora (zranenia), Kaspřák (trest)

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Skvašík, Isola – Pačinda, Karaš, Viazanko – Diaby
Nitra: Hroššo – Harbuľák, Murín, Tóth, Čirik – Šimončič –  Boszorád, Gajdoš, Kolár – Soumah – Kroupa


Ako tipovať - Košice čakajú už dlho na víťazstvo a môžu byť iba radi, že v súťaži je aj Dunajská Streda, inak by mali záchranárske starosti. Každá séria sa raz musí skončiť, ale nech už zápas dopadne akokoľvek, veľa gólov v ňom nepadne, maximálne dva (kurz 1,58 v našej tipovacej lige).



Slovan Bratislava - Zlaté Moravce

sobota 21. apríla  o 15:30 h, rozhodujú Jaška - Balko, Benko

V tomto zápase sa stretnú mužstvá, ktoré majú najväčšie problémy s absenciami hráčov v súťaži. Obom to spôsobuje nemalé problémy, ale Slovan má predsa len v zálohe viac alternatív. Zlaté Moravce idú do Bratislavy akurát v čase, keď hrajú pre nich zápasy sezóny so Senicou v semifinále pohára. Šetriť nemôžu snáď nikoho, pretože viac hráčov k dispozícií ani nemajú, ale taktiež nemôžu nič ani vypúšťať, pretože sa im to môže nepekne vypomstiť. Slovan nedokázal vyhrať už pomaly mesiac a čím viac si to hráči uvedomujú, tým je to pre nich iba horšie. Slovan v jarnej časti nenastúpil dvakrát po sebe v rovnakej zostave a iba ťažko predpokladať, že sa na tom niečo dnes zmení. Pretože v dispozícií budú hráči hlavne do ofenzívy, ktorých zrejme tréner Weiss využije. Oba vzájomné zápasy v tejto sezóne priniesli remízový rezultát.

Chýbajú
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Čermák, Obžera, Putnocký, Gábriš (zranenia), Šebo, Pečalka (otázny štart)
Zlaté Moravce: L. Kováč, Pilát, Farkaš, Brezina, Babic, Pintér (zranenia), Husár (trest), Pavlenda, Chren (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Slovan: Kováč – Bagayoko, Kladrubský, Pečalka, Pauschek – Grendel, Kopúnek, Milinkovič – Piroska, Smetana, Halenár
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Candrák, Pavlovič, Majerník, Chren – Paur – Orávik, Hodek, Luhový, Hruška – Bernáth


Ako tipovať - Slovan stráca body kade chodí a keby boli Zlaté Moravce kompletné, mali by veľkú šancu aj na tretiu remízu. Takto je favorit jasný a Slovan si bude chcieť zlepšiť náladu víťazstvom (kurz v našej tipovacej lige 1,29). Môžete použiť aj handicap, pretože víťazstvo Slovana aspoň o 2 góly je reálne (kurz 1,73).



FK Senica - Banská Bystrica

sobota 21. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Vnuk - R. Sluk, D. Hrčka

Dvaja pohároví semifinalisti sa stretnú vo vzájomnom zápase, ale v lige ide o viac Senici, ktorá má stále na dohľad medailové pozície. Z Banskej Bystrice idú správy, že domáca odveta proti Žiline je jednoznačnou prioritou a preto v Senici dostanú veľký priestor moc nevyťažovaní hráči, aby tí kľúčoví, mali potrebnú iskru v pohárovej odvete. Ale Senica nemôže nič podceňovať, pretože takto je jej súper ešte nepredvídateľnejší. Domáci tréner Griga je už takmer rovnocenným reprezentačným trénerom a začína to vyzerať tak, že Senica nového trénera hľadať nebude a Griga zostane pracovať aj na klubovej úrovni. V tejto sezóne oba vzájomné zápasy víťaza nemali a dosť vyrovnané je to aj v celkovej bilancií zápasov oboch dnešných súperov.

Chýbajú
Senica: Pillár, J. Gajdošík (zranenia), Križko, M. Ďurica, Strnad (otázny štart)
Banská Bystrica: Pindroch, Faško (zranenia)

Predpokladané zostavy
Senica: Bolek – Štepanovský, Gorosito, Pavlík, Leal – Wijlaars – Jar. Diviš, Černý, Kóňa, Blackburn – Diarrassouba
Banská Bystrica: Belic – Turňa, Vajda, Gyömbér, Savič – Rejdovian, Bažík, Hlinka, Hučko – Augustín, M. Kuzma


Ako tipovať - Senica je síce v lige vysoko, ale prednosť dostane podobne ako u hostí pohárová súťaž. No to neznamená, že obe mužstvá zápas vypustia. Senica nevyhrala už tri zápasy v rade a to sa jej stávať nezvykne, preto domáci nič iné ako víťazstvo nechcú (kurz v našej tipovacej lige 1,48).



Trenčín - Dunajská Streda

Sobota 21. apríla  o 17:30 h, rozhodujú P. Hrčka - Bóllo, Poláček

Tak toto môže byť masaker, ak budú hrať obe mužstvá podobne, ako v posledných zápasoch. Trenčianski futbalisti sa neboja najlepších mužstiev súťaže, ale môže sa im stať, že proti tomu najhoršiemu niečo podcenia, čo bude mať za následok ich zápasové problémy. Dunajská Streda je stále bližšie druhej najvyššej súťaži a vraj už ani jej hráči neveria, že môžu sa vôbec pokúsiť o zázrak. Mužstvo chaosu príde na horúci umelý trávnik a bude dúfať v zázrak. Dunajskostredčania získali na súperových ihriskách v sezóne iba 3 body, keď ani raz neremizovali. K remíze mali blízko v Trenčíne, keď jediný gól zápasu padol až tesne pred koncom zápasu. Posledné víťazstvo v sezóne dosiahli hostia práve v druhom vzájomnom zápase nad Trenčínom 2:0.

Chýbajú
Trenčín: Holúbek, Diaz (otázny štart), Malec (trest)
Dunajská Streda: P. Ďurica, Prodanovič, Z. Németh, Králik, Boya (zranenia), Marcin (trest)

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Ševela, Radovanovič – Baez – Peltier, Štefánik, Salinas, Hlohovský – Depetris
Dunajská Streda: Kučera – Adiaba, Nikolič, Huber, Laštovka – Lénárth – Kabele, Fodrek, Ayuk, Matůš – Delarge


Ako tipovať -Trenčín je mužstvom viacerých tvárí a preto sa môže stať, že dnešného súpera podcení. To je jediná šanca pre Dunajskú Stredu, ako uspieť. Ale ak budú maž domáci rozum, môžu hostí roztrhať. Veríme, že padnú určite viac ako 2 góly (kurz 1,77 v našej tipovacej lige).



Tatran Prešov - MFK Ružomberok

Sobota 21. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Trutz - T. Somoláni, Mikulaj

Tieto dve mužstvá sa v poslednom čase každým zápasom zlepšujú, ale robia iba malé krôčiky vpred. Prešov naposledy dosiahol dlho očakávané víťazstvo a jeho hráči si pochvaľujú metódy ich ukrajinského trénera Kovalca. Aj preto to bude zápas v ktorom obe mužstvá budú vychádzať predovšetkým z vlastnej taktiky a nebudú sa chcieť prispôsobovať súperovi. Ružomberskému kanonierovi Masarykovi už iba ťažko niekto zoberie jeho druhú streleckú korunu v našej najvyššej súťaži, ktorú bude chcieť potvrdiť gólom aj v centre Šariša. Ružomberok dokázal získať na ihriskách súperov o 7 bodov viac, ako Prešov doma. V tejto sezóne sa obe mužstvá dočkali vo vzájomných zápasoch iba výsledku 1:1 a remízy prevažujú aj v celkovej vzájomnej bilancií.

Chýbajú
Prešov: Torres, Macko (zranenia), Beglarjan (choroba)
Ružomberok: Jurkemik, Oboya (zranenia)

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob – P. Petráš, Lipták – Zošák, Katona, Jakovlev – Guba
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, J. Chovanec – Vavrík, Ďubek – Skalák, M. Poliaček, Pekár –Masaryk


Ako tipovať - V posledných dvoch sezónach odohrali obe mužstvá proti sebe 8 zápasov a ani v jednom nepadli viac ako 2 góly (kurz 1,52). Lenže dnes sa snažia obe mužstvá o útočný futbal a preto je zvýšený počet gólov pravdepodobný. Na 3 a viac je kurz v našej tipovacej lige 2,20.

(kliknite)