Main Content

Roland Garros: Cibulková suverénne do 2. kola cez Ivanovovu

nedeľa, 23. máj 2010 13:43 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková má za sebou úspešný vstup do hlavnej súťaže dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (23. mája - 6. júna, celková dotácia 16 807 400 eur, antuka).

Cibulková nasadená ako dvadsiata šiesta splnila úlohu favoritky v nedeľňajšom súboji 1. kola proti ruskej kvalifikantke Jekaterine Ivanovovej a zdolala ju suverénnym spôsobom za 71 minút 6:2, 6:0.

Dvadsaťjedenročná Slovenka sa po pomalšom úvode na dvorci číslo 3 dostala do tempa a od stavu 3:2 v prvom sete už nedarovala súperke ani jeden gem. Mečbal premenila bekhendovým “winnerom” popri čiare do rohu kurtu. Zverenkyňa Petra Hrunčáka obhajuje na parížskej antuke semifinálovú účasť z vlaňajška. Jej súperkou v 2. kole bude víťazka amerického súboja Christina McHalová - Varvara Lepčenková. Slovenka si vylepšila vzájomnú bilanciu s Ruskou na 2:0 a na tohtoročnom parížskom grandslamovom podujatí vôbec ako prvá víťazne ukončila zápas 1. kola.

Cibulková (27. v rebríčku WTA Tour) viedla v úvode zápasu 2:0 a 3:1, ale výhodu jedného brejku dvakrát vzápätí stratila. Keď však zvýšila pri podaní Ivanovovej (148.) na 4:2, podanie si už do tretice podržala a bekhendovým víťazným úderom popri čiare zvýšila na 5:2. Následne sa dostala pri servise 22-ročnej Rusky k trom setbalom. Využila druhý, keď súperka nenašla odpoveď na jej krížny útočný bekhend. Druhý set mal už rýchly a jednoznačný priebeh. Slovenská fedcupová reprezentantka v ňom ruskú protivníčku sústredeným ofenzívnym prejavom s minimum chýb takmer k ničomu nepustila a uštedrila jej na záver nepopulárneho “kanára”.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (26-SR) - Jekatarina Ivanovová (Rus.) 6:2, 6:0 za 71 minút