Main Content

Elitná jedenástka 27. kola Corgoň ligy

pondelok, 16. apríl 2012 15:00 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 27. kola Corgoň ligy
Elitná jedenástka 27. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend sa odohralo kompletné 27. kolo Corgoň ligy. Zdá sa, že Dunajská Streda je už odsúdená na zostup, hoci šanca ešte bliká. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavel Kováč (Slovan) – Najstarší brankár našej najvyššej súťaže zaujal miesto v bráne Slovana po zranení Putnockého. V Banskej Bystrici síce dostal prvý gól v drese Slovana v súťažnom zápase, ale spoločne s domácim Borošom sa stali ozdobou stretnutia. Pre Kováča rozhodlo o čosi viac práce a hlavne bravúrne chytený pokutový kop v poslednej sekunde zápasu.

Obrancovia


Michal Pančík (Banská Bystrica) – Celý zápas bol veľmi aktívny, ale hlavne v prvom polčase aj vďaka jeho výpadom pôsobil výkon vojakov dobre. Na začiatku toho druhého sa stihol rýchlo vrátiť späť a zabránil tak Milinkovičovi v samostatnom nájazde na brankára. Svoj dobrý výkon mohol pečatiť v nadstavenom čase, ale Kováča z bieleho bodu neprekonal.

Jozef Piaček (Žilina) – Aj keď dostala Žilina v zápase dva góly Piaček nemohol ani za jeden. Ako splašený kôň totiž behal po ihrisku jeho stopérsky partner Akakpo a Piaček už nestačil napraviť jeho omyly. Navyše dosiahol prvý gól stretnutia a pred koncom zápasu mohol pridať hlavou aj gól víťazný, no tentoraz namieril iba tesne vedľa.    

Ján Chovanec (Ružomberok)
– Po zdravotných problémoch Martina Jurkemika hľadali v Ružomberku náhradu na ľavú stranu obrany. Postavili tam tohto ofenzívneho hráča a Chovanec si postupne zvyká na tento post stále viac. Proti Košiciam dobre podporoval útok svojho tímu a bol to práve jeho center, po ktorom dokázali domáci otvoriť skóre stretnutia.

Stredopoliari

Miroslav Karhan (Trnava) – Správny kapitán, ktorý svoju loď kormidluje veľmi nenápadne, ale s jasným kurzom do majstrovského prístavu. Že Trnava opäť nedostala gól je predovšetkým jeho zásluha. Hlavným dôvodom trnavskej nepriestrelnosti je kompaktnosť a tú drží pevne v rukách tento skúsený rutinér, okolo ktorého ostatní poslušne behajú.

Jorge Salinas (Trenčín) – Paraguajský klenot v jarnej časti súťaže zaostáva za svojimi skvelými jesennými kúskami. Vzhľadom na jeho vek, keď má iba 19 rokov, si to ešte môže dovoliť, ale posledná tretina zápasu v Žiline patrila jemu. Hra hore dolu mu evidentne svedčala a domáci mohli byť radi, že iba jedna jeho akcia priniesla gól, keď skvele našiel Peltiera svojou slabšou pravou nohou.

Viliam Macko (Prešov) – Už skúsený 30-ročný stredopoliar má nevyrovnané výkony, ale občas zažiari podobne ako v Zlatých Moravciach. Že patrí medzi hráčov s najlepšou strelou v súťaží ukázal pri gólovom priamom kope. Neskôr ešte zariadil aj druhý gól Prešova, keď Katona už nemohol nedať. Bol aj pri ďalších šanciach svojho mužstva.

Ľuboš Kolár (Nitra) – Bývalý mládežnícky reprezentant dlho v najvyššej súťaži stagnoval, no s príchodom Soumaha ožil aj on. V prvom polčase si ideálne nabehol na jeho prihrávku a po svojej typickej zasekávačke otvoril skóre stretnutia, keď si prehodil loptu na svoju silnejšiu pravačku. Mohol pridať aj druhý gól, ale po centri Boszoráda trafil hlavou iba brvno.

Seydouba Soumah (Nitra) – Opäť podal výkon na ktorý sa dalo s radosťou pozerať. Snáď všetky akcie Nitry išli opäť cez neho a stal sa jej tvorcom hry. Prvý gól zápasu pripravil Kolárovi dobrou prihrávkou za obranu, prsty mal aj pri vybojovaní pokutového kopu a čerešničkou na torte bol tretí gól, keď si v šestnástke súpera urobil dobrý deň z dvoch obrancov Dunajskej Stredy.

Útočníci


Lester Peltier (Trenčín) – Reprezentant Trinidadu a Tobaga vyrovnával v Žiline na konečných 2:2 svojím 10. gólom v sezóne. Dostal sa tak na druhé miesto tabuľky strelcov, kde je spoločne s Martinom Jakubkom. Prekvapujúce je ale to, že toto bol jeho prvý gól na súperových trávnikoch a keby mal viac šťastia mohla sa jeho ďalšia strela odraziť za čiaru a nie tesne pred ňu. 

Róbert Pich (Žilina) – Opäť ukázal, že na jar mu ide karta. Najprv ukážkovo nacentroval na hlavu Piačeka, ktorý otvoril skóre stretnutia a veľkú zásluhu má aj na druhom góle domácich, ktorý strelil Barčík. Keby využil zlomovú šancu zápasu na 3:1, bol by najväčšou hviezdou stretnutia on, no takto dal šancu Trenčínu žiť a ten to v druhom polčase využil.