Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Messi, Ronaldo, Balotelli a tí ďalší

pondelok, 16. apríl 2012 14:38 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Messi, Ronaldo, Balotelli a tí ďalší
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Messi, Ronaldo, Balotelli a tí ďalší | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Kto má väčší...?

Dvaja najlepší futbalisti sveta sú kľúčovými postavami dvoch najlepších tímov sveta a obaja prekonávajú jeden rekord za druhým. Sú absolútne od seba odlišní a pritom takí podobní. Keďže tu máme párny rok, tak s ním prichádza aj veľký záverečný turnaj, no zúčastní sa ho bohužiaľ iba jeden. Preto sa musia všetky súťaže skončiť o čosi skôr a kvôli tomu sú zápasy natlačené v termínovom kalendári snáď viac ako sardinky v konzerve. Voľný týždeň bez európskych pohárov sa využíval aj v Španielsku naplno. Celý týždeň si Cristiano Ronaldo s Lionelom Messim navzájom porovnávali kto má väčší ... apetít na góly a pri ich súčasnej výkonnosti ešte o pár centimetrov im určite porastie. Ich tímy hrajú vždy, ako je to len možné a obaja primáši udávajú skvelý tón hre hier. Súperi im dokážu hľadieť iba na chrbát, pretože títo fenoméni ich obchádzajú bez problémov, podobne ako tréningové kužele. S rastúcou veľkosťou ich apetítu sa zvyšuje aj orgazmus každého konzumenta. A to máme vrchol ešte pred sebou a ostrými budú strieľať ešte isto obaja.

Robertova voľba

V tomto prípade nejde o nášho staronového premiéra a jeho voľby ministrov a štátnych tajomníkov, ale o pána Roberta Manciniho. Ten totiž evidentne stráca kontrolu nad všetkým a ten náš kontroluje pevne všetko. Taliansky tréner má za úlohu iba ukazovať prstom koho chce a šejkovia podľa toho vyťažia požadované množstvo barelov ropy. Takto podobne kúpili aj vzácny čierny diamant s vedomím, že ho chýrny obrábač správne opracuje. Mario Balotelli prišiel teda do Manchestru ešte vo veku, keď ťahal za sebou káčera. Ale za ten pomerne krátky čas svojej kariéry už stihol urobiť toľko hlúpostí, že sa až rozum zastavuje. Vývoj jeho mozgu sa silno spomalil už asi dávno. Mancini sa snažil už vari aj cez lievik mu naliať rozum do hlavy, ale nič nepomáhalo. Keď Balotelli opätovne svojmu mužstvu viac uškodil ako pomohol vzkypela už žlč aj inak pokojnému Mancinimu a so svojím mladým krajanom skončil. Ale ako sme si už v tomto klube zvykli nič nie je také aké sa navarí a čo platilo včera, nebude dnes a zajtra sa opäť niečo nové vymyslí.



Zhrnutie v zhrnutí

Popri skvelých koncertoch individualistov zaujali aj výroky rozhodcov, keď si vymýšľali pokutové kopy po celej Európe a asi naozaj iba čistou náhodou v prospech tých, čo to najviac v bodovej naháňačke potrebujú. Bohužiaľ v Talianku by sme radšej videli zlé verdikty v každom zápase, ako smrť v priamom prenose. Vo Francúzsku zaujali priaznivci Marseille, ktorí požiadali svojich miláčikov o ďalšiu prehru a tí im vyhoveli, pretože nenávisť voči hlavnému mestu je veľká a radšej doprajú titul Montpellieru. V Nemecku totálne vyhorel Bayern Mníchov a doslova otvoril cestu Dortmundu k titulu. U nás doma si otvára bránu do druhej ligy až do korán Dunajská Streda.
 

Odporúčané články