Main Content

Penalta bola sporná, priznáva Guardiola

nedeľa, 15. apríl 2012 14:39 | Autor: Erik Tejedi

Penalta bola sporná, priznáva Guardiola
Penalta bola sporná, priznáva Guardiola | zdroj: Erik Cecs pre Sport7.sk

Tréner Barcelony, Pep Guardiola, tesne po včerajšom víťaznom zápase s Levante (1:2) na tlačovej konferencií priznal, že penalta po zákroku na Isaaca Cuencu bola veľmi sporná.

Pep Guardiola sa po zápase Barcelony s Levante na nič nehral a otvorene priznal, že aj z jeho pohľadu bol faul na Isaaca Cuencu v pokutovom území Levante minimálne diskutabilný. Okrem toho hovoril aj o šťastí jeho zverencov, keďže domáci mali veľmi blízko k tomu, aby vyrovnali na 2-2. To že sa tak napokon nestalo udržalo Barcelonu naďalej v hre o titul. 

Sporný moment prišiel za stavu 1-1, kedy rozhodca odpísal penaltu, ktorá rozpútala vášne. S týmto názorom súhlasí aj tréner "Barcy" Pep Guradiola. ,,Bolo to naozaj na hrane. Dôležité však je, že sme uhrali dobrý výsledok, ktorý je pre nás veľkou spruhou pred dôležitými zápasmi s Chelsea v Londýne a s Madridom doma.“

VIDEO: Kontroverzný faul na Cuencu. Bol to faul alebo nie?


 

Barcelonsky kouč potom začal analyzovať zápas na Ciudad de Valencua a pripustil, že jeho hráči nehrali zvyčajným tempom: "Nemali sme veľa šancí, ale našťastie sme využili takmer všetky, ktoré sme mali. Mascherano výborne prijal úlohu, ktorú zvyčajne dostáva Abidal a jeho výkon bol pre nás veľmi podstatný. Adriano hrá stále svoj štandard.Je to tiež výnimočný hráč. Rovnako ako Alexis, ktorý ukazoval neustále svoju prítomnosť na ihrisku."

Guardiola tradične pochválil aj domácich. "Náš súper má veľmi dobrých hráčov, ktorým keď dáte priestor tak vás “zabijú”. Levante je veľmi silný tím, jeden z najlepších v lige. Väčšina týchto hráčov disponuje mnohými skúsenosťami, ako napríklad Pedro Botelho alebo Valdo.”

Kormidelník Blaugranas sa nevyhol ani otázke súvisiacej s naháňaním Realu Madrid v tabuľke La Ligy. Katalánci po výhre Realu so Sportingom Gijon (3:1) strácajú na “Pusinky“ naďalej štyri body. V budúcom kole ich ale privítajú na svojom Nou Campe. Budú mať teda príležitosť skresať manko na jediný bod. ,,Moji hráči veľmi dobre vedia, že Real Madrid je silný súper, ktorý prehral v tejto sezóne len dva ligové zápasy. Nedávno sme boli za nimi o 10 bodov a pravdu povediac nečakali sme, že ich budeme mať šancu ešte dobehnúť."