Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 27. kola Corgoň ligy - sobota (14.4.)

sobota, 14. apríl 2012 11:34 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 27. kola Corgoň ligy - sobota (14.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 27. kola Corgoň ligy - sobota (14.4.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Všetky mužstvá začínajú pociťovať vážnosť blížiaceho sa konca sezóny a snažia sa nazbierať ešte čo najviac bodov. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 27. kola Corgoň ligy.



Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava

Sobota 14. apríla  o 14:30 h, rozhodujú Kráľovič - Brendza, Košecký

Domáci vojaci ešte doteraz nerozchodili remízu z Prešova, keď stratili dvojgólový náskok v posledných sekundách zápasu a už nastupujú na zápas proti úradujúcemu majstrovi. Tomu sa v poslednom čase výsledkovo nedarí, pretože už 4-krát po sebe nevyhral a dva zápasy nedal gól. Pod Urpínom mu nepomôže najlepší strelec jari Smetana (5 gólov), ktorý je v treste. Naopak trest vypršal dvojici Bagayoko, Had a na predčasnú dovolenku poslala disciplinárka Dosoudila, s ktorým vzápätí klub rozviazal zmluvu. V domácom drese sa proti svojmu kmeňovému klubu nepredstaví dvojica Augustín a M. Kuzma. V tejto sezóne vyhral oba vzájomné zápasy o gól Slovan, keď hlavne zostal v pamäti ten druhý v ktorom Slovan otočil z 0:2 na 3:2 a Juraj Halenár vtedy strelil v nadstavenom čase svoj stý gól v najvyššej súťaži.

Chýbajú
Banská Bystrica: Pindroch, Faško (zranenia), Augustín, M. Kuzma (dohoda klubov)
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Čermák, Obžera, Šebo, Putnocký, Gábriš (zranenia), Smetana (trest)

Predpokladané zostavy
Banská Bystrica: Boroš – Pančík, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň, Považanec, Hlinka, Hučko – Laksík, Matúš
Slovan: Kováč – Bagayoko, Pečalka, Had, Pauschek – Kladrubský, Kopúnek, Milinkovič – Mészáros, Szarka, Halenár

Ako tipovať - Banská Bystrica vyhrala nad Slovanom z posledných 20-tich zápasov iba jeden a prehrala ich 13-násť. Obom mužstvám to nejde tak akoby chceli, ale aj keď sa Slovanu vonku v sezóne nedarí v Banskej Bystrici zvykne vyhrávať (kurz 1,95).

Tipnite si tento zápas v našej tipovacej lige >>>



MŠK Žilina - AS Trenčín

Sobota 14. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Vnuk - Mókoš, D. Hrčka

Žilina ťahá dlhú 12-násť zápasovú sériu bez prehry v súťažných zápasoch a ak bude pokračovať v nastolených výsledkoch titul jej nemôže ujsť. Poslednú prehru (4:2) utrpela Žilina práve v Trenčíne v poslednom prípravnom zápase pred jarnou časťou, ale to bolo na umelej tráve, kde Trenčín doslova valcuje. Vonku je viac ako polovičný, ale v poslednej dobe aj veľmi nevypočítateľný. Dosiahol totiž celú škálu výsledkov od prvého víťazstva až po debakel. Žilina nemôže vedieť čo ju čaká, pretože Trenčín má v ofenzíve pestrejší výber hráčov a je iba na trénerovi Guľovi ako to namieša. Trenčín získal v posledných 6 zápasoch o bod viac ako Žilina, ale tá musí doma vyhrávať a nemôže tak aj do tretice s Trenčínom v sezóne remizovať.

Chýbajú
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Šulek, Ofori, Ceesay, Leitner (zranenia), Majtán (otázny štart), Žilák (trest)
Trenčín: Holúbek (zranenie), Diaz (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský – Barčík, Bello, Gergel – Pich, Novák
Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Ševela, Radovanovič – Baez – Peltier, Štefánik, Salinas, Hlohovský – Depetris

Ako tipovať  - Kto ide na titul musí doma vyhrávať a Žilina po ňom rozhodne ide. Trenčín sa baví futbalom a rozhodne sa v Žiline nezavrie a dokonca sa môže stať, že bude viac útočiť ako domáci tím, ktorému to môže iba vyhovovať. V zápase preto zrejme obe mužstvá dajú gól (kurz 1,94).

Tipnite si tento zápas v našej tipovacej lige >>>



FC Nitra - DAC 1904 Dunajská Streda

Sobota 14. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Pavlík - Súkeníková, Tomčík

Obaja dostali K.O. a musia sa zbierať zo zeme. Nitra schytala v druhom polčase od Trenčína 5 gólov a kto ten zápas nevidel asi ani neuverí, že od víťazstva ani ďaleko nebola. To Dunajská Streda dostáva údery z každej strany a zopár zaúch si dá aj sama a tak stále leží na podlahe ringu. No ak sa chcú hostia v tejto sezóne zachrániť, budú okrem poriadneho zázraku potrebovať aj body z ihrísk súperov a Nitra už v tejto sezóne ich rozdala snáď viac ako Jánošík dukátov. Domáci sa ale pokúsia nadviazať na druhé domáce víťazstvo v sezóne, keď to prvé dosiahli práve proti svojmu dnešnému súperovi. Aj v odvete sa z dvojgólového víťazstva tešila Nitra a Dunajskostredčania tak čakajú na prvý gól do siete niektorého z nitrianskych brankárov.

Chýbajú
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý, Cléber (zranenia), Kaspřák (trest)
Dunajská Streda: P. Ďurica, Prodanovič, Z. Németh, Králik, Boya (zranenia), Matůš (trest)

Predpokladané zostavy
Nitra: Hroššo – Ig. Kotora, Murín, Tóth, Harbuľák – Šimončič –  Boszorád, Gajdoš, Kolár – Soumah – Kroupa
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Marcin, Huber, Laštovka – Lénárth – Kabele, Fodrek, Urbánek – Delarge, Kordič


Ako tipovať  - Domáci ako favorit stretnutia to nebudú mať ľahké, ale mali by doma vyhrať (kurz 1,51). Dokonca odvážnejší tipujúci môžu použiť tip na presný výsledok, keď je naozaj reálne, že aj tretí vzájomný zápas v sezóne vyhrá Nitra 2:0 (kurz 6,5).

Tipnite si tento zápas v našej tipovacej lige >>>



FC ViOn Zlaté Moravce - 1. FC Tatran Prešov

Sobota 14. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Samotný - E. Weiss, Poláček

Domáce Zlaté Moravce sa stále držia pre nich veľmi lichotivého 5. miesta a už okrem ligy myslia aj na pohár, pretože prvý zápas semifinále odohrajú už na budúci týždeň. Aj preto aj tréner Jarábek svojmu mužstvu dlhé trojdňové voľno. Prešov podobne ako jeho dnešní súper je stále na tom istom predposlednom mieste a Dunajskej Strede uteká naozaj veľmi pomaly. Domáci nazbierali viac ako dvojnásobný počet bodov v sezóne ako Prešovčania, hoci majú na prvý pohľad horší materiál. No Prešov chodí do Zlatých Moraviec veľmi rád, pretože tam veľmi často boduje. Preto má dnes dobrú šancu prerušiť šesťzápasovú sériu bez výhry. Zlaté Moravce takéto problémy nemajú, lebo dokázali vyhrať posledné 2 zápasy.

Chýbajú
Zlaté Moravce: L. Kováč, Pilát, Farkaš, Brezina, Babic, Pavlenda (zranenia)
Prešov: Torres, Papaj (zranenia), Guba (trest)

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Candrák, Pavlovič, Majerník, Chren – Paur – Orávik, Husár, Hruška – Hodek, Bernáth
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob – P. Petráš, Lipták – Zošák, Katona, Jakovlev – Střihavka

Ako tipovať  - Tabuľkové postavenie hovorí jasne pre Zlaté Moravce, ale tie už môžu byť mysľou v semifinále pohára. Prešov pri posledných dvoch návštevách u svojho dnešného súpera vyhral a víťazstvo hostí nie je vôbec vylúčené ani dnes (kurz 4,6).

Tipnite si tento zápas v našej tipovacej lige >>>



MFK Ružomberok - MFK Košice

Sobota 14. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Jaška - Benko, Borsányi

Ružomberok dosiahol naposledy v Dunajskej Strede druhé jarné víťazstvo a dnes sa pokúsi o svoje prvé na domácom ihrisku. To sa pomaly kvalitatívne zlepšuje, ale ešte aj teraz by na ňom hráčom Barcelony lopta odskakovala od nohy ako žiačikom. Preto obe mužstvá nemôžu špekulovať a budú musieť hrať veľmi jednoducho na čo najmenej prihrávok, aby bolo čo najmenej chýb. Domáci majú výhodu, že majú aspoň jedného gólového hráča a Pavol Masaryk sa bude snažiť zveľadiť svoje vedúce postavenie v tabuľke strelcov, keď zatiaľ nastrieľal 16 gólov. Košice majú problémy zo zostavou a ešte tesne pred zápasom sa rozhodnú, či niektorí hráči budú riskovať. Oba vzájomné zápasy v sezóne sa skončili 1:1.

Chýbajú
Ružomberok: Lásik, Jurkemik (zranenia)
Košice: U. Matič, Gondoľ (zranenia), Djokovič, Isola, Sekulič (trest), Škutka, Kavka, Šinglár (otázny štart), Bukata (reprezentácia)

Predpokladané zostavy

Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, J. Chovanec – Vavrík – Ďubek, M. Poliaček, Pekár – Skalák, Masaryk
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Redžepi, Ostojič, Sekulič – Skvašík, Šinglár – Karaš, K. Kuzma, Viazanko – Diaby

Ako tipovať - Ružomberskí futbalisti sa pokúsia o prvé domáce víťazstvo, ale svojím trávnikom viac nahrávajú súperom rangu Košíc. Tie zatiaľ bodovali iba vonku a ak správne vyplnia chýbajúce okienka zostavy majú šancu aj dnes. Remíza neprekvapí (kurz 3,33) a možno aj do tretice bude 1:1 (kurz 6,5).

Tipnite si tento zápas v našej tipovacej lige >>>