Main Content

Ribéry by sa mal stať historicky nalepšie zarabajúcim hráčom Bayernu

piatok, 21. máj 2010 13:24 | Autor: TASR

Špílmacher nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Franck Ríbery by sa mal stať najzárabajúcejším hráčom v histórii klubu.

Francúzsky reprezentant by mal v najbližších dňoch predĺžiť zmluvu so svojím súčasným zamestnávateľom o ďalšie tri roky, čo ho pri jej dodržaní udrží v Mníchove až do roku 2015 a zaručí mu príjem 10 miliónov eur za sezónu. Ribérymu platí súčasný kontrakt do 30. júna 2011.

O dvadsaťsedemročného ofenzívneho záložníka sa zaujímajú takmer všetky európske veľkokluby na čele s Realom Madrid, FC Barcelona, FC Chelsea či Arsenalom Londýn. Ligová sezóna 2009/2010 nebola pre Ribéryho práve úspešná. Trápili ho zranenia, herne sa mu nedarilo a navyše na povrch vyšla jeho sexuálna aféra s neplnoletou prostitútkou. Chuť si nenapraví ani v sobotňajšom finále Ligy majstrov 2009/2010, v ktorom čerstvý nemecký šampión a držiteľ pohára Bayern nastúpi proti Interu Miláno. Ribéry totiž čelí disciplinárnemu trestu zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA) za vylúčenie v semifinálovom dueli proti Olympique Lyon.

Franck Ribéry by chcel mať o svojej klubovej príslušnosti jasno ešte pred začiatkom majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.), na ktorých sa predstaví v drese Francúzska. Nemecký denník Bild priniesol informáciu, že bývalý hráč Olympique Marseille predĺži zmluvu s Bayernom už počas nadchádzajúceho víkendu.