Main Content

SLOVENSKO NA MS 2024: Počet hráčov zo zámoria sa rozrastá

utorok, 23. apríl 2024 10:04 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Hokejový útočník Tomáš Tatar posilní Slovensko na MS v Prahe a Ostrave.

V pondelok to potvrdil generálny manažér jeho klubu Seattle Kraken Ron Francis, ktorého citoval portál Circling Seattle Sports. Tridsaťtriročný krídelník prišiel do klubu počas sezóny z Colorada a v 43 dueloch v jeho farbách nazbieral 15 bodov za osem gólov a sedem asistencií.

V drese Avalanche nastúpil na 27 zápasov s bilanciou jeden gól a osem asistencií. Tatar štartoval na šiestich svetových šampionátoch. Pred dvoma rokmi bol kapitán Slovenska a vo ôsmich stretnutiach nazbieral šesť bodov (3+3). V roku 2012 získal striebro.

Tréner Craig Ramsay tak môže v Čechách počítať so štyrmi hokejistami, ktorí v prebiehajúcej sezóne pravidelne hrávali v NHL. Pred Tatarom prisľúbili účasť aj Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Martin Pospíšil.

Na šampionáte by sa mal predstaviť aj Pavol Regenda, ktorý v tomto ročníku odohral päť duelov za Anaheim. Zo Seattlu smerujú na MS aj Nemec Philipp Grubauer, Francúz Pierre-Edouard Bellemare, Švéd Andre Burakovsky a Kanaďania Jared McCann, Brandon Tanev a Jamie Oleksiak.