Main Content

PLAY-OFF NHL: Vancouver sa vrátil do vyraďovacích bojov. Nashville prehral kvôli chvíľke nepozornosti

pondelok, 22. apríl 2024 10:27 | Autor: TASR

Hráči Vancouveru Canucks
Hráči Vancouveru Canucks | zdroj: TASR

Hráči Nashvillu viedli na ľade Vancouveru 1:0 aj 2:1, no napokon v prvom štvrťfinále Západnej konferencie podľahli 2:4.  

Domáci rozhodli o triumfe v tretej tretine, keď v jej polovici Pius Suter vyrovnal na 2:2 a v zápase trojbodový Dakota Joshua o dvanásť sekúnd upravil na 3:2. Ten istý hráč neskôr do prázdnej bránky uzavrel skóre. Predators využili jednu presilovku, keď Ryan O´Reilly upravil na priebežných 1:2, no v ďalšom priebehu zápasu nezužitkovali tri početné výhody.

"Každá presilovka, v ktorej neskórujete, je premárnená príležitosť. Myslím si, že sme v nich nehrali zle, no nedokázali sme skórovať," poznamenal útočník Jason Zucker. Jeden z ofenzívnych lídrov Vancouveru J. T. Miller ocenil, že tím triumfoval napriek tomu, že v zápase dvakrát prehrával: "Páčilo sa mi, že v tej chvíli nenastala žiadna panika. Počas sezóny sme už viackrát boli v podobnej situácii. Vedeli sme, že tento zápas bude o jednom góle. Naďalej sme ostali pri svojej hre a vyplatilo sa."

Podľa trénera Nashvillu Andrewa Brunettea nebol výkon jeho zverencov zlý, no niečo mu chýbalo. "Počas zápasu som si myslel, že ho dostávame pod svoju kontrolu. Potom sme však začali strácať puky, neblokovali sme strelu, z ktorej bolo 2:2. V zápase sme mali dobrú dynamiku, ale dnes to nestačilo. Musíme si z toho vziať poučenie a ísť ďalej."