Main Content

Nitra vie, že titul ešte nie je hotový: Corgoni potrebujú ďalšie 2 výhry

nedeľa, 21. apríl 2024 09:39 | Autor: TASR

HK Nitra
HK Nitra | zdroj: TASR

Hokejisti HK Nitra sú spokojní s priebežným vedením 2:0 na zápasy vo finále play off Tipos extraligy proti Spišskej Novej Vsi. "Corgoni" triumfovali 3:2 a 5:2, ale uvedomujú si, že to ešte nič neznamená.

Podľa brankára Libora Kašíka tím urobil len dva kroky a ďalšie dva ich ešte čakajú. Nitra podobne ako v semifinále s Michalovcami úspešne zvládla oba zápasy na ľade vyššie postaveného tímu. Mužstvo Antonína Stavjaňu v boji o finále už výhodu nepustilo a vyhralo sériu 4:2. Jeho asistent Ivan Švarný to s touto situáciou nechcel porovnávať: "Play off je iná súťaž a každá chyba môže znamenať prehratý duel. Nepovedal by som, že toto máme zvládnuté. My sme išli z predkola, kde sme si prešli "peklom". Potom sa mužstvo zomklo a ideme ďalej. Chceme pokračovať v poctivej práci. Všetci ťaháme za jeden povraz a budeme sa pokúšať, aby sme nasledujúci zápas vyhrali."

"Corgoni" sa v oboch dueloch mohli spoľahnúť na výkony brankárov. V prvom Sami Aittokallio zneškodnil 30 striel, no v druhom ho prekonal iba Libor Kašík a pripísal si až 41 úspešných zákrokov. Český brankár si vážil príležitosť: "Človek nechytá finále každý rok, pokiaľ nepôsobí v Třinci. Ak dostanem šancu, chcem podávať vždy čo najlepšie výkony." Kašík si uvedomuje, že ešte nie je o ničom rozhodnuté: "Hokej je veľmi krásny šport. Stav 2:0 nič neznamená, musíme urobiť štyri kroky. Začali sme dobre a uvidíme ako budeme pokračovať. Musíme hrať naďalej tímovo a dobre sa nachystať na domáce stretnutia. Máme výborných fanúšikov, ale potrebujeme zostať pokorní."

Vrátil sa ešte k druhému zápasu: "Bol veľmi ťažký. Spišská Nová Ves doma počas sezóny veľmi neprehrávala a vedel som, že idem do brány a bude to veľmi náročné. Som šťastný, ako chalani hrali, pretože to bol perfektný výkon." Tridsaťdvaročný skúsený Čech, ktorý už má na konte titul v českej extralige so Zlínom (2013/14), verí aj v úspech na Slovensku. "Dúfam, že sme všetci nastavení len na splnenie jedného cieľa. Musíme hrať naďalej takto. Oni majú obrovskú silu v útoku. Nemôžeme nič podceniť," skonštatoval.