Main Content

Matthews v spoločnosti ako Selänne, Lemieux či Mogiľlnyj: Pokorí magickú hranicu?

piatok, 12. apríl 2024 08:52 | Autor: TASR

Auston Matthews
Auston Matthews | zdroj: TASR

Auston Matthews strelil dva góly za Toronto, v tejto sezóne ich má na konte už 68. Maple Leafs však doma prehrali s New Jersey 5:6, víťazný gól Devils strelil 74 sekúnd pred koncom Jesper Bratt, ktorý mal bilanciu 2+1.

Rovnako dva góly a asistenciu si pripísal aj Timo Meier. Slovenský obranca Šimon Nemec v drese "diablov" nebodoval, v polovici zápasu sa pobil s Maxom Domim. Syn bývalého tvrdého muža NHL Tie Domiho napadol Nemca po tom, ako sa slovenský obranca dostal pri mantineli do súboja s Matthewsom. V bitke mal o niečo navrch Domi, ten ale dostal okrem päťminútového trestu aj dve za vyvolanie bitky a desať za nešportové správanie.

“Ukázali sme nezlomnosť a odolnosť a identitu nášho tímu,” povedal tréner “diablov” Travis Green. “Bol to zvláštny zápas. Strelili sme gól v prvom striedaní z prvej strely, ale potom sme im dali nejaké darčeky. Rozhodne nechceme stavať na tomto výkone,” reagoval kouč Maple Leafs Sheldon Keefe. Matthews bodoval v trinástich zápasoch za sebou a strelil deväť gólov v uplynulých siedmich dueloch.

“Je neskutočné čo predvádza. Niet pochýb, že sme svedkami niečoho špeciálneho,” povedal kapitán Toronta John Tavares na výkony Matthewsa. Hviezdny Američan sa môže stať prvým hráčom za viac ako tri dekády, ktorý strelil 70 gólov. Má na to ešte tri zápasy. Naposledy to dokázali Alexander Mogiľlnyj a Teemu Selänne, obaja v sezóne 1992-93 dali 76 gólov. Matthews strelil najviac gólov od sezóny 1995-96, kedy Mario Lemieux skóroval 69.