Main Content

Forma ich opustila v nesprávny čas: Capitals play-off asi nedajú, čo Detroit a Penguins?

piatok, 12. apríl 2024 08:50 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Hokejisti Washingtonu prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Buffala 2:4 a stratili pozíciu v boji o druhú divokú kartu vo Východnej konferencii.

O bod ich preskočil Pittsburgh, na Capitals sa bodovo dotiahli Detroit a Philadelphia. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral za hostí 20 a pol minúty bez bodového zisku. Šimon Nemec sa prvýkrát v NHL pobil, Erik Černák dostal pukom do nohy, ale do zápasu sa vrátil. Účasť v play off si zabezpečili hráči Los Angeles Kings, Pittsburgh zdolal v dôležitom zápase Detroit 6:5 pp, Sidney Crosby zaznamenal 1000. asistenciu.

Pre Washington to bola siedma prehra z uplynulých ôsmich zápasov. V drese "šablí" sa gólov presadili Zach Benson, Alex Tuch, Jack Quinn a Dylan Cozens. “Prehrať v tejto fáze sezóny je premrhaná príležitosť. Nemáme z toho radosť, ale nedá sa nič robiť len sa sústrediť na ďalší zápas,” povedal pre nhl.com strelec jedného z gólov Capitals Connor McMichael. Alexander Ovečkin zaznamenal 697. asistenciu v kariére a dostal sa na druhé miesto histórie spomedzi ruských hráčov, keď prekonal zápis Sergeja Fiodorova. Sabres už do play off napriek víťazstvu postúpiť nemôžu.

Vo Východnej konferencii sú ešte dve voľné miesta, hokejisti New Yorku Islanders sú blízko k postupu z tretieho miesta Metropolitnej divízie a na druhú voľnú kartu si robia zálusk Pittsburgh, Washington, Detroit a Philadelphia. Penguins majú 86 bodov a tri zápasy do konca, Capitals a Red Wings nazbierali o bod menej a tiež majú ešte tri zápasy, Flyers majú takisto 85 bodov, ale odohrali o zápas viac ako ich súperi.