Main Content

Tréner Matej Lipták verí svojím hráčkam: Bude to proti Slovinsku úspech?

streda, 10. apríl 2024 10:04 | Autor: TASR

Matej Lipták
Matej Lipták | zdroj: TASR

Tímový kapitán Matej Lipták verí, že slovenské tenistky potvrdia v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean Kingovej proti Slovinsku výbornú formu.

Na harde v bratislavskom NTC budú 12.-13. apríla v pozícii favoritiek, hosťujúcim hráčkam totiž budú chýbať Tamara Zidanšeková i Kaja Juvanová. "Pre slovinský tím je to určite oslabenie, Zidanšeková bola líderka tímu. Zápasy v tímových súťažiach sú však iné ako na turnajoch. Papierová kvalita je teraz možno na našej strane, ale rozhodujúce budú výkony na kurte. Baby vedia o čo hrajú a verím, že potvrdia výbornú formu. Dostať sa na novembrový finálový turnaj v Seville je pre nich veľká výzva," zdôraznil Lipták. Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Hrunčáková začali s prípravou už minulý štvrtok.

"Chceli sme mať dlhšiu prípravu. Kaja s Viki tento týždeň už iba dolaďujú. Renáta Jamrichová s Terezou Mihalíkovou sa do prípravy zapojili v nedeľu, Rebecca Šramková s nami trénuje od pondelka. Pozitívne je, že všetky dievčatá sú zdravé a pripravené nastúpiť. Náš tím má skvelú chémiu. Mám už nejakú predstavu o tom, kto by mohol nastúpiť v úvodných piatkových dvojhrách. Dúfam, že sa rozhodnem správne," dodal šéf slovenskej lavičky. Jeho zverenky boli blízko k postupu na finálový turnaj aj vlani, vo vyrovnanom zápase však prehrali s favorizovanými Taliankami 2:3.

"Táto prehra dievčatá ešte dlho bolela. Mohli sme otočiť z 0:2 na 3:2 proti tímu, ktorý napokon postúpil až do finále. Teraz nás čaká iný súper. Dúfam, že do NTC príde čo najviac fanúšikov. Do zápasu ideme s cieľom zvíťaziť, no zároveň s pokorou, rešpektujeme súpera. Ich jednotku Veroniku Erjavečovú mám odsledovanú, ďalšie hráčky si pozriem na tréningoch."