Main Content

Situácia v bránkovisku Wild: Kto sú súperi Samuela Hlavaja?

utorok, 9. apríl 2024 12:50 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Hlavaj
Samuel Hlavaj | zdroj: TASR

Počas uplynulého týždňa podpísal Samuel Hlavaj dvojročný nováčikovský kontrakt s Minnesotou Wild. Pozreli sme sa na jeho situáciu a súperov v tejto organizácii.

Jednotkou Minnesoty Wild bude v budúcej sezóne s najväčšou pravdepodobnosťou Švéd Filip Gustavsson, ktorý má platný kontrakt. V doterajšom priebehu ročníka odchytal 43 zápasov, v ktorých dosiahol 90,0-percentnú úspešnosť zákrokov. Zmluvu má platnú do konca ročníka 2023/2024.

V organizácii Wild v tomto ročníku pôsobí Marc-André Fleury, ktorému končí zmluva. Navyše, má 39 rokov a predĺženie kontraktu je v nedohľadne. Skúsený gólman bude vo vyraďovacích bojoch chýbať štvrtý raz v kariére. Jeho pokračovanie v medzi Divochmi je nateraz neisté. Navyše, viacerí zámorskí reportéri uvádzali, že v hre je aj koniec kariéry.

Jesper Wallstedt je ďalším menom na súpiske Wild. Divosi ho draftovali v prvom kole z celkového 20. miesta v roku 2021. 21-ročný gólman je považovaný za budúcnosť organizácie. Navyše, v prebiehajúcom ročníku už dostáva aj priestor v NHL, kde zbiera prvé skúsenosti.