Main Content

REAL MADRID vs MAN CITY: Liga majstrov prinesie súboj gigantov, kto z koho?

utorok, 9. apríl 2024 08:45 | Autor: TASR

Jude Bellingham
Jude Bellingham | zdroj: TASR

V šlágri štvrťfinálového programu futbalovej Ligy majstrov nastúpi rekordný 14-násobný európsky šampión Real Madrid proti obhajcovi trofeje Manchestru City.

Úvodný duel je na programe v utorok na San Bernabeu a pre kouča domáceho španielskeho tímu Carla Ancelottiho bude jubilejný 200. v pozícii trénera v prestížnej súťaži. Druhú dvojičku večera, v ktorej tiež neexistuje vyložený favorit, tvoria Arsenal Londýn a Bayern Mníchov. Real má súperovi čo odplácať. Vlani s ním "biely balet" vypadol v semifinále LM, keď po domácej remíze 1:1 utrpel na Etihad Stadium debakel 0:4. Anglický tím napokon dokráčal k prvému triumfu v súťaži, keď vo finále zdolal milánsky Inter 1:0 a na tróne nahradil práve Real.

"Citizens" vyhrali všetkých osem zápasov v tomto ročníku LM, pričom v každom z nich nastrieľali tri góly. V osemfinále vyradili FC Kodaň, Real prešiel cez RB Lipsko. "Manchester City je momentálne jeden z najlepších tímov v Európe. Bude to ťažké, ale keď chceme postúpiť do finále, musíme zdolať každého súpera," vyhlásil Ancelotti.

Výhodou Realu je, že cez víkend nehral zápas a mohol šetriť sily, kým City absolvovali víťazný duel na ihrisku Crystal Palace (4:2). Španielskemu tímu budú chýbať nedoliečení Thibaut Courtois a David Alaba, hostia sa nemôžu spoľahnúť na Nathana Akeho a Kylea Walkera. Otáznik visí nad štartom ďalšieho zadáka Joška Gvardiola, ktorý nezasiahol do druhého polčasu proti Crystal Palace. Domáca forma Realu vzbudzuje rešpekt. Neprehral už 27 zápasov v rade od apríla minulého roka, no v tábore Manchestru si uvedomujú vlastnú silu.

"Netreba zabúdať, že v minulej sezóne sme Real zdolali. V semifinále sme v odvete na domácej pôde zvíťazili (4:0). Vezieme sa na pozitívnej vlne a ja verím, že sa v tomto rytme udržíme aj naďalej. Mentálne sme veľmi silní," povedali Txiki Begiristain, športový riaditeľ Manchestru City.