Main Content

Juraj Slafkovský o tom, že Canadiens chcú hrať play-off hokej + VIDEO + HLASY

piatok, 5. apríl 2024 09:45 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský strelil gól a pridal asistenciou v nočnom zápase zámorskej NHL. Jeho Montrealu to však na body nestačilo, keď doma prehral s Tampou Bay 4:7. V drese hostí odohral takmer 19 minút jeho krajan Erik Černák.

Z výhry sa netešili Martin Fehérváry ani Martin Pospíšil, Washington podľahol Pittsburghu 1:4 a Calgary nestačilo na Winnipeg 2:5. Druhý menovaný duel nedohral pre úder lakťom do tváre protihráča. Gabriel Vilardi zaznamenal hetrik a Jets si zabezpečili postup do play off. Slafkovský zaznamenal svoj šestnásty gól v sezóne v 49. minúte, keď tiesnený Černákom tečoval strelu Arbera Xhekaja od modrej.

O tri minúty neskôr udržal puk za bránkou, prihral Nickovi Suzukimu a ten našiel pred bránkou Colea Caufielda, ktorý znížil na 4:6. Montreal sa však už bližšie nedostal a v závere inkasoval do prázdnej bránky z hokejky Stevena Stamkosa. Canadiens tak definitívne prišli o šancu dostať sa do vyraďovacej fázy. Dvadsaťročný slovenský krídelník odohral 22:44 minút a okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj jeden plusový bod, šesť striel na bránku a jeden bodyček.

"Oni majú play off tím a ja som veľakrát povedal, že my chceme hrať play off hokej, takže musíme chodiť do všetkých skrumáži. V tom sa snažíme zlepšiť. Čím viac sa blížime k play off fáze, tým sú tie zápasy intenzívnejšie. Chceme bojovať a vyhrávať v tej fyzickej časti hry," povedal pre nhl.com Slafkovský, ktorý nazbieral v 75 dueloch 16 gólov a na 28 prihral.