Main Content

Oettinger vygumoval McDavida s Draisaitlom: Edmonton bol proti Dallasu bez šance na úspech

štvrtok, 4. apríl 2024 09:48 | Autor: TASR

Jake Oettinger
Jake Oettinger | zdroj: TASR

Jake Oettinger predviedol 35 úspešných zákrokov, zaznamenal tretie čisté konto v sezóne a desiate v profiligovej kariére.

Oettinger neinkasoval ani v predchádzajúcom stretnutí proti Seattlu. Teraz "vygumoval" aj hviezdnu ofenzívu Oilers. "Majú skvelý tím, ale my sme hrali naozaj dobre. Chlapci odviedli skvelú prácu v defenzíve a nedovolili im ukázať svoju silu," povedal Oettinger. Radek Faksa mal bilanciu 1+2, Wyatt Johnston a Sam Steel dosiahli zhodne gól a asistenciu a Craig Smith mal dve asistencie. Stars vyšla najlepšie druhá polovica prostrednej časti, keď počas 5:48 minúty strelili štyri góly.

Dallas vedie Západnú konferenciu o tri body pred Vancouverom a iba o bod zaostáva za lídrom celej súťaže NY Rangers. Bodová šnúra Connora McDavida z Edmontonu sa zastavila na čísle osem. Vancouver uspel na ľade Arizony 2:1. O triumfe hostí rozhodol 111 sekúnd pred koncom tretej tretiny Conor Garland.

Ten hral za Arizonu v rokoch 2018 až 2021 a viedol ho tam vtedy práve súčasný tréner Vancouveru Rick Tocchet: "Bol to pre neho veľký gól. Miluje Arizonu, miluje tu hrať. Zaslúžili sme si dnes víťazstvo, hrali sme výborne." Canucks viedli už po druhej tretine zásluhou Quinna Hughesa, ktorý si pripísal v stretnutí aj asistenciu. Hostia prestrieľali súpera v prvých dvoch tretinách 23:7. Coyotes vyrovnali v polovici tretej časti po zakončení Dylana Guenthera, no v závere už nemali dosť času druhýkrát na gól súpera odpovedať.