Main Content

Kings našli svojho hrdinu, potešil aj Dubois: Tatarovi návrat do NHL nevyšiel

štvrtok, 4. apríl 2024 09:48 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: AP Photo/Lindsey Wasson

Hrdinom LA Kings bol Moore, ktorý v stretnutí proti Seattlu dosiahol svoj druhý hetrik v profiligovej kariére. Predtým sa z neho naposledy tešil v novembri 2022.

Pierre-Luc Dubois zaznamenal tri asistencie, Kevin Fiala mal bilanciu 1+1 a Viktor Arvidsson 0+2. Domáci uspeli po troch prehrách a zvýšili svoje šance na play off. V Západnej konferencii im priebežne patrí druhá voľná karta a pred St. Louis Blues majú päťbodový náskok.

"Streliť hetrik je najúžasnejšia vec. Musíme sa rozbehnúť a ísť do play off vo forme. Ak sa to podarí, môžeme byť vo vyraďovačke nebezpeční," vyhlásil Moore. Pre Kraken to je tretia sezóna v NHL a do vyraďovacej časti sa im podarilo postúpiť len v predchádzajúcom ročníku.

Tatar po štyroch zápasoch, keď bol len v pozícii zdravého náhradníka, nastúpil v tretej formácii, odohral 10:37 minúty, dosiahol dve "mínusky" a jednu strelu. "Sme sklamaní. Veľa z našich plánov zostalo iba v šatni," povedal Dave Hakstol, tréner Seattlu. Dallas zdolal Edmonton hladko 5:0 a dosiahol ôsmy triumf za sebou, čo je nový klubový rekord.