Main Content

Medzi Rangers a Devils prebehlo bitkárske peklo: Nechýbal Rempe + VIDEO a HLASY

štvrtok, 4. apríl 2024 09:48 | Autor: TASR

Matthew Rempe
Matthew Rempe | zdroj: X

Zápas medzi Rangers a Devils sa začal dve sekundy po úvodnom vhadzovaní hromadnou bitkou a všetci hráči na ľade dostali tresty, osem z nich do konca stretnutia. Za domácich Jacob Trouba, K'Andre Miller, Barclay Goodrow a Matt Rempe.

Na druhej strane to boli Kurtis MacDermid, Chris Tierney, Kevin Bahl a John Marino. V zápase mohli pokračovať iba Jimmy Vesey a Curtis Lazar, ktorí zhodili rukavice ako prví. Ďalší sa potom pridali a za to už je vyšší trest. Mužstvám tak zostalo k dispozícii po 14 korčuliarov. Obaja tréneri po zápase zhodne tvrdili, že nevedeli o tom, že by sa tímy mali pustiť hneď na začiatku do bitky.

Rangers viedli po úvodnej tretine 2:0, keď sa presadili Artemij Panarin a Alexis Lafreniere. New Jersey však v druhej skóre otočilo zásluhou Ondřeja Paláta, Brendana Smitha a kapitána Nica Hischiera. Tretia časť však opäť patrila lídrovi Metropolitnej divízie. V 46. minúte vyrovnal Kaapo Kakko a o triumfe rozhodol päť minút pred treťou sirénou počas presilovej hry Chris Kreider. Rangers kraľujú so 106 bodmi aj celej lige.

Nemec si vytvoril nové kariérové maximum, odohral 26:23 minúty (predtým mal najviac 25:28). V stretnutí zaznamenal jednu "plusku" a jeden hit. Rangers vyhrali osem z uplynulých 10 stretnutí. "Po vydarenom úvode sme upustili od našej hry a prehrávali 2:3, no výkon v tretej tretine sa mi veľmi páčil. Najmä spôsob, akým sme na nepriaznivý stav zareagovali," uviedol Peter Laviolette, tréner Rangers.

Jeho zverenci zdolali New Jersey vo všetkých štyroch vzájomných súbojoch v sezóne. Tretia prehra Devils za sebou ešte výraznejšie znížila šance tímu na play off, na Washington na poslednej postupovej priečke z Východnej konferencie stráca šesť bodov a odohral o dva zápasy viac.