Main Content

Bez Haalanda a de Bruyneho? Žiaden problém! Je Foden hráčom sezóny Premier League?

štvrtok, 4. apríl 2024 08:58 | Autor: TASR

Phil Foden
Phil Foden | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City triumfovali v stredajšom dueli 31. kola Premier League nad Aston Villou 4:1. Hetrikom sa v domácom drese blysol Phil Foden.

Úradujúci anglický majster sa bodovo vyrovnal druhému Liverpoolu, ktorý má však k dobru štvrtkový súboj so Sheffieldom United. Dvojica zaostáva o bod za vedúcim Arsenalom, ktorý zvíťazil nad Lutonom 2:0.

"Citizens" si poradili aj bez Erlinga Haalanda a Kevina De Bruynea, ktorý nechal tréner Pep Guardiola odpočívať celý zápas na lavičke. Skóre duelu otvoril v 11. minúte domáci Rodri, na ktorého gól dokázal o deväť minút neskôr odpovedať Jhon Duran.

Potom už prišli chvíle Fodena. Anglický reprezentant pred prestávkou vrátil City tesný náskok a po zmene strán dvoma presnými zásahmi zavŕšil svoj hetrik. Svoje tohtosezónne gólové konto v Premier League navýšil na 21. Aston Villa zostala na štvrtom mieste, na súpera stráca osem bodov, pričom odohrala o zápas viac

. Arsenal sa posunul priebežne na čelo tabuľky vďaka triumfu nad Lutonom. Domácich poslal v 24. minúte do vedenia kapitán Martin Ödegaard, krátko pred prestávkou si dal vlastný gól obranca hostí Daiki Hašioka. "Gunners" vybojovali štvrté víťazstvo z uplynulých piatich ligových stretnutí.