Main Content

Elitná jedenástka 26. kola Corgoň ligy

utorok, 10. apríl 2012 17:05 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 26. kola Corgoň ligy
Elitná jedenástka 26. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend sa odohralo kompletné 26. kolo Corgoň ligy. Situácia na čele tabuľky sa vôbec nezmenila, pretože šlágre sa skončili remízami. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Ľuboš Kamenár (Trnava) – Po svojom návrate do Trnavy chvíľu čakal na svoju šancu, ale odkedy ju dostal, gól ešte nedostal. Udržal si už 5-krát po sebe čisté konto. Proti Slovanu mal hlavne v prvom polčase 3-krát šťastie, keď nie vždy isto vybehol a lopta lízala každú časť jeho bránkovej konštrukcie. V druhom polčase už bol dôraznejší.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Kamerunčan Ernest Mabouka predviedol ďalší dobrý výkon. V prvom polčase Žilina vyrovnala vďaka jeho centru, keď si narazil loptu s Bellom a poslal presný center na hlavu Picha. V druhom polčase mala mierne na vrch Senica, no aj vďaka dobrej práci tohto pravého obrancu už gól nedala.

Petr Pavlík (Senica) – Hneď v prvom jarnom zápase utrpel otras mozgu a keďže sa Senici rozpadol zraneniami stred obrany, musel naskočiť do zápasov okamžite ako to bolo možné. V minulom kole si otvoril strelecký účet v Corgoň lige. Proti Žiline mohol gólov nastrieľať aj viac, pri štandardných situáciách bol stálou hrozbou.   

Jan Krob (Prešov) – Český futbalista sa z rodinných dôvodov na chvíľu vytratil zo zostavy Prešova. Hlavne jeho centre chýbali hre predposledného tímu tabuľky ako soľ. Keď hlavný rozhodca zápasu ukázal v nadstavenom čase na biely bod, neváhal ani na moment a zobral si loptu. Hoci nebol na penaltu určený poslal zosnulému bratovi gól do neba.

Stredopoliari

Peter Orávik (Zlaté Moravce) – Odchovanec považskobystrického futbalu sa cez nižšie súťaže dostal do Zlatých Moraviec a tam využívajú jeho rýchlosť na kraji ihriska. V prvom polčase nacentroval na jedinú šancu svojho tímu z rohového kopu a na začiatku druhého dokonale využil chybu Košíc a svoj nájazd s prehľadom premenil na jediný gól zápasu. 

Samuel Štefánik (Trenčín) – Reprezentant do 21 rokov sa ukázal proti Nitre v dobrom svetle. V otvorenom zápase sa cítil dobre a bol to práve jeho center, po ktorom otvoril Depetris gólovú smršť druhého polčasu. Navyše jeho gól je zaznamenaný ako víťazný, keď z hranice šestnástky prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

Tomáš Kóňa (Senica) – Člen širšieho kádra reprezentácie hrá v reprezentačnej forme. Aj proti Žiline bol v strede poľa dominantný a dobrý senický výkon stál hlavne na ňom. Opäť výrazne hrozil svojimi štandardnými situáciami. Tentoraz z nich padol jeden gól, ktorý dosiahol hlavou Pavlík.

Filip Hlohovský (Trenčín) – Ako celý Trenčín, aj Hlohovský hrá lepšie na domácom umelom trávniku, ako na prírodných trávnikoch súperov. Prvý polčas mu ešte herne nevyšiel, ale v druhom pripravil 2 góly svojim spoluhráčom ako na tácke. Spätné prihrávky dokázali využiť na gól najprv Peltier a po ňom aj Štefánik.

Útočníci

Lukáš Laksík (Banská Bystrica) – Po odchode Martina Jakubka do Permu hľadali pod Urpínon nového strelca. A zdá sa, že ho aspoň nateraz našli. Laksík strelil v Prešove 2 góly, keď pri prvom zvládol nájazd a pri druhom premenil skvelú prihrávku Augustína. Ak bude pokračovať v takýchto streleckých výkonoch nominácia do reprezentačnej „21“ ho určite neminie.

David Depetris (Trenčín)
– Že strelecky na jar ožíva ukázal aj proti Nitre. Po nevydarenej jeseni, keď každý čakal čo v najvyššej súťaži ukáže (a on očakávania nenaplnil) sa prebral k životu. V prvom polčase ešte zahodil najväčšiu šancu Trenčína, no hneď na začiatku druhého otvoril trenčiansku kanonádu, keď doslova dotlačil loptu do siete.

Dávid Guba (Prešov) – Reprezentačný útočník do 21 rokov si právom vyslúžil nálepku veľkého spaľovača šancí. Je veľmi dobre technicky vybavený a aj proti Banskej Bystrici sa na hrote útoku snažil. Gól síce nedal, ale oba góly v závere majú jeho podpis. Najprv skvelým centrom priam nakázal Střihavkovi, aby dal gól a potom hlavou predĺžil loptu za obranu na Jakovleva, ktorý si vypýtal pokutový kop.