Main Content

Obchodovanie s dôvernými informáciami v Ajaxe: Klub riešil nepríjemnú situáciu

streda, 3. apríl 2024 08:29 | Autor: TASR

Ajax Amsterdam
Ajax Amsterdam | zdroj: Ajax Amsterdam

Holandský futbalový klub Ajax Amsterdam v utorok oznámil, že pozastavuje výkonnú funkciu generálnemu riaditeľovi a predsedovi predstavenstva Alexovi Kroesovi.

Ten čelí podozreniam z obchodovania s dôvernými informáciami. Informovala o tom agentúra AFP. Klub informoval o tom, že Kroes kúpil viac ako 17.000 akcií Ajaxu týždeň pred jeho plánovaným vymenovaním 2. augusta 2023.

"Dozorná rada požiadala o externé právne poradenstvo, ktoré naznačuje, že sa Kroes pravdepodobne zapojil do obchodovania zasvätenej osoby. Obchodovanie s využitím dôverných informácií je trestný čin," citovala AFP z vyhlásenia Ajaxu. Samotný Kroes priznal, že to "nebolo najmúdrejšie rozhodnutie", ale dodal, že mal v úmysle vyslať pozitívny signál, ktorý by vyžaroval dôveru v klub.

Najnovší vývoj je ďalšou nepríjemnosťou pre 36-násobného holandského šampióna, ktorý prežil najhorší štart do sezóny v histórii. Tím sa nakrátko ocitol na chvoste tabuľky Eredivisie. Ajaxu patrí sedem kôl pred koncom ročníka piata priečka s priepastnou 28-bodovou stratou na lídra PSV Eindhoven.