Main Content

Futbalový šok! Chelsea kúpi klub na Slovensku: Dôvodom je liaheň mladých hráčov

pondelok, 1. apríl 2024 08:30 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Chelsea FC
Chelsea FC | zdroj: Chelsea FC

Londýnska Chelsea má zameranú svoju aktuálnu prestupovú politiku na získavanie mladých hráčov. The Blues investujú do talentov z rôznych kútov sveta.

Modrí od príchodu amerických majiteľov získali mladíkov ako Cole Palmer, Noni Madueke, Mykhaylo Mudryk, Carney Chukwuemeka, David Datro Fofana, Deivid Washington, Andrei Santos či napríklad Cesare Casadei.

Okrem toho, víťaz Ligy majstrov z roku 2021 kúpil francúzsky klub z Ligue 1 Strasbourg, ktorý by mal slúžiť Chelsea ako istá obdoba hokejových fariem z NHL. Aktuálny smer CFC je jasne daný, príchod mladých hráčov by mal pokračovať aj v roku 2024.

Cole Palmer
Cole Palmer | zdroj: TASR

Preto dáva zmysel, že Londýnčania idú investovať na Slovensko, konkrétne do Žiliny a tamojšieho MŠK, a teda klubu, ktorý je známy liahňov veľkých talentov, ku ktorým sa môžu zaradiť v priebehu rokov mená ako Dúbravka, Hancko, Škriniar, Vavro, Bénes, Sauer alebo Boženík. Investícia prebehne prakticky okamžite a klub bude niesť po takmer 200-miliónovej transakcii názov MŠK Chelsea Žilina. Všetko by malo byť skompletizované po konci veľkonočných sviatkov. 

Možno už v tejto fáze tušíte, aký je hlavný cieľ tohto textu. Pozrite si kalendár, dnes je 1. apríl, preto sa nenechajte nachytať. Nie, Chelsea nekupuje MŠK Žilina, i keď záujem CFC o talenty spod Dubňa vylúčiť nemôžeme. Chceme dať do pozornosti taktiež to, že buďte (nielen) v online priestore poriadne obozretní, pretože v digitálnej dobe sa objavuje veľké množstvo informácií bez zdroja, ktoré je náročné overiť. Keď sa vám niečo nebude zdať, radšej si to overte z viacerých relevantných prameňov.