Main Content

Veľkonočná Premier League priniesla prvotriednu šou: Sklamania Chelsea a United, charakter Kladivárov a Spurs

nedeľa, 31. marec 2024 10:34 | Autor: TASR

Premier League
Premier League | zdroj: PL

Futbalisti Manchestru United remizovali v sobotňajšom zápase 30. kola anglickej Premier League na ihrisku Brentfordu 1:1. Góly padli až v závere, hostí poslal do vedenia v šiestej minúte nastavenia Mason Mount. O tri minúty neskôr však zariadil deľbu bodov Kristoffer Ajer.

Chelsea remizovala s FC Burnley 2:2. "The Blues" hrali od 40. minúty v početnej prevahe, keď videl červenú kartu Lorenz Assignon. Napriek tomu dokázal predposledný tím tabuľky dvakrát skórovať v desiatich. Chelsea patrí 11. priečka, Burnley stráca na miesto mimo pásma zostupu štyri body. Domácich poslal do vedenia v 44. minúte Cole Palmer, no ihneď po zmene strán vyrovnal Josh Cullen.

Londýnčania mali výraznú prevahu v držaní lopty a v 78. minúte ju zužitkoval na druhý presný zásah v zápase Palmer. Reakcia hostí však bola opäť rýchla a o tri minúty neskôr zariadil deľbu bodov írsky obranca Dara O'Shea. Blízko k zakopnutiu bol aj Tottenham, ktorý prehrával s Lutonom od tretej minúty. Nováčika súťaže poslal do vedenia Tahith Chong, no tlaku "kohútov" neodolal. V 51. minúte si strelil vlastný gól Issa Kabore a v 86. minúte rozhodol o víťazstve Spurs kapitán Son Heung-min. Šesť gólov padlo v stretnutí medzi Sheffieldom United a Fulhamom.

Remíza 3:3 sa zrodila po bezgólovom prvom polčase. Na lavičke Fulhamu strávil zápas slovenský brankár Marek Rodák. Newcastle United zvíťazil nad West Hamom 4:3. Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka odchytal za domácich celý duel a jeho spoluhráči otočili nepriaznivý stav z 1:3 na 4:3 v priebehu 13 minút.

Dvakrát sa strelecky presadili Alexander Isak a Harvey Barnes. Newcastlu patrí v tabuľke ôsma priečka, "kladivári" sú na siedmom mieste a nazbierali o bod viac. Skóre zápasu otvoril v šiestej minúte z pokutového kopu Isak. Do polčasovej prestávky však išli hostia do vedenia gólmi Michaila Antonia a Mohammeda Kudusa. Tri minúty po zmene strán zvýšil na rozdiel dvoch gólov Jarrod Bowen.

Newcastlu sa už v prvom dejstve zranil kapitán Jamaal Lascelles, duel nedohral ani Miguel Almiron, ktorý opustil ihrisko po 11 minútach od svojho príchodu a nahradil ho Barnes. V 77. minúte znížil opäť z penalty Isak a v závere otočil skóre dvoma gólmi striedajúci Barnes. V nadstavenom čase ešte videl domáci útočník Anthony Gordon červenú kartu. Aston Villa po prehre a remíze v predchádzajúcich dvoch kolách bodovala naplno. Doma zdolala Wolverhampton 2:0.