Main Content

Martin Pospíšil skóroval za Calgary Flames: Ako sa mu darí v tejto sezóne?

nedeľa, 31. marec 2024 10:03 | Autor: TASR

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Martin Pospíšil strelil v noci na nedeľu svoj ôsmy gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Pomohol ním k domácemu víťazstvu Calgary nad Los Angeles 4:2.

Montreal s Juraj Slafkovským podľahol Caroline 0:3, slovenský útočník tak v deň 20. narodenín ukončil svoju bodovú sériu, ktorá trvala deväť zápasov. Toronto zvíťazilo v Buffale 3:0 aj zásluhou gólu Austona Matthewsa, pre lídra streleckej tabuľky to bol 60. presný zásah v sezóne. Obranca Washingtonu John Carlson skóroval vo svojom 1000. zápase v NHL, jeho tím napokon prehral s Bostonom 2:3 po nájazdoch.

Jonathan Quick z NY Rangers sa stal najúspešnejším americkým brankárom v NHL, keď zaznamenal 392. víťazstvo. Miestenky do play off si definitívne zaistili Colorado a Vancouver. Pospíšil dal v 12. minúte za stavu 1:1 druhý gól Calgary.

Podarilo sa mu aj so spoluhráčmi udržať puk v útočnom pásme, nakorčuľoval si pred súperovu bránku a po presnej prihrávke Andreja Kuzmenka skóroval zblízka do odkrytej siete. Slovenský útočník skóroval prvýkrát od 16. marca, ukončil päťzápasové čakanie na gól a kanadský bod. Po 54 dueloch sezóny má na konte 18 bodov (8+10). V zápase odohral 13:29 min., pripísal si aj plusový bod, vyslal tri strely na bránku, rozdal päť bodyčekov a inkasoval dva dvojminútové tresty.

Connor McDavid pomohol dvomi gólmi a asistenciou k víťazstvu Edmontonu nad Anaheimom 6:1. Kapitán "olejárov" zaznamenal v siedmom zápase za sebou viac ako jeden bod. Počas tejto série nazbieral 19 bodov (4+15). So 125 bodmi je tretí najproduktívnejší hráč súťaže za Nathanom MacKinnonom (Colorado) 127 a Kučerovom (Tampa Bay) 126. Obranca Mattias Ekholm nazbieral tri body (1+2), Leon Draisaitl (0+2) bodoval v siedmom zápase za sebou a Calvin Pickard mal 22 zákrokov. Zach Hyman strelil svoj 52. gól v sezóne.