Main Content

Liga majstrov: Mourinho môže byť kľúčom k úspechu, myslí si Eto'o

štvrtok, 20. máj 2010 19:09 | Autor: TASR

Tréner futbalistov talianskeho klubu Inter Miláno José Mourinho môže byť podľa útočníka Samuela Eto'oa rozhodujúcim faktorom v sobotňajšom finále Ligy majstrov 2009/2010, v ktorom "modro-čierni" nastúpia proti Bayernu Mníchov.

"Mourinho je unikátny kouč a navyše skvelá osobnosť aj po ľudskej stránke," povedal v rozhovore pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) kamerunský zakončovateľ, ktorý pritom hrával aj pod renomovanými lodivodmi ako Frank Rijkaard či Pep Guardiola. "Mourinho sa vo svojej práci drží vzorca, ktorý je zásluhou úspechu. Josému sa podarilo nájsť ho. Skvelé vzťahy v kabíne sa musia prejaviť aj na ihrisku," uviedol Samuel Eto'o, pre ktorého to bude druhé finále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže v rade a tretie v kariére. Doteraz vždy triumfoval, keď v roku 2006 pomohol gólom k víťazstvu v súboji s Arsenalom a v minulej sezóne prispel k triumfu nad Manchestrom United. V oboch prípadoch pôsobil v FC Barcelona. Teraz ho čaká iný velikán - bavorský gigant Bayern Mníchov na lavičke s rešpektovaným Holanďanom Louisom van Gaalom. "Dvakrát som hral tento zápas proti anglickému tímu. Nemecká škola bude pre mňa nová skúsenosť. Bayern má vynikajúceho kormidelníka, ale aj celý tím. Hráči vedia, čo od nich tréner chce," objasnil šikovný útočník.

Kým väčšina futbalovej verejnosti vníma ako hlavnú hviezdu Mníchovčanov holandského krídelníka Arjena Robbena, Eto'o by týmto statusom ocenil iného jednotlivca - Marka van Bommela. "Je to líder a skvelý futbalista. Počas svojej kariéry som mal príležitosť stretnúť množstvo skvelých hráčov. On je jedným z nich - prirodzený šampión so skvelou mentalitou. Vždy je pozitívny, bojovne naladený a na ihrisku odovzdá všetko. Deštrukčná zbraň Bayernu," zložil poklonu svojmu súperovi vo finále kontinentálnej klubovej súťaže číslo jeden útočník Interu Miláno.