Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Cirkus SFZ & Cirkus Mourinho

pondelok, 9. apríl 2012 13:32 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Cirkus SFZ & Cirkus Mourinho
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Cirkus SFZ & Cirkus Mourinho | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Cirkus SFZ

V tento sviatočný čas sa dostala na svetlo sveta aj jedna oficiálna informácia, o ktorej sa ale vedelo už mesiac. Ján Kováčik až teraz pochopil, čo mu odkázali spoza rieky Moravy už dávno. Pavel Vrba nebude novým reprezentačným trénerom Slovenska, ale to každý z vás  určite vedel už dávno. Táto telenovela trvala približne pol roka, hoci zo začiatku iba neoficiálne a keď si to el presidento dal potvrdiť, mediálne s týmto cirkusovým číslom vystupoval snáď viac ako politici v predvolebnej kampani. Teraz na definitívnom konci zamilovaného príbehu sa zmohli vyvolení páni iba na krátke komuniké, ktoré nikoho už ani nevzrušilo. Celý cirkus sa teraz iba zopakuje, pretože cirkusanti majú zajtra svoje šapitó rozbaliť na inú obeť svojho záujmu. Už sa im to snáď podarí a vyberú takého artistu, na ktorého sa budú ľudia chodiť pozerať a hlavne mu fandiť. Najbližšia domáca príležitosť bude až na jeseň a to priamo v ostrom vystúpení kvalifikácie.

Cirkus Mourinho

Konečne je to späť! Slovná vojna na spôsob Josého Mourinha opäť začala. Novinári sa už aj prestali tešiť z toho, keď chodili na tlačovky Realu Madrid, kde často ani pána výnimočného nestretli, pretože ten posielal za seba radšej svojich nezhovorčivých asistentov. Tento mediálny cirkus ale Mourinho nezačal, on iba prihodil do pahreby zopár polienok a oheň už je na streche. AC Miláno sa cítilo oprávnene poškodené na Nou Campe a celý svet si položil otázku, či to skutočne Barcelona potrebuje? Zlatan Ibrahimovič sa verejne vcítil do kože portugalského mága, ktorému nebolo viac treba a opäť po dlhých mesiacoch ožil, pretože cítil, že nastala tá pravá chvíľa prehovoriť. Predčasne pogratuloval Barcelone k postupu do finále Ligy majstrov, veď všetci vedia prečo tam bude... Dokonca jeho hovorca Eládio Paramés zašiel na sociálnej sieti ešte ďalej a vyhlásil, že vie kto bude víťaz Ligy majstrov, pretože UEFA jednoducho nedovolí, aby to bol Real Madrid. Guardiola sa už dokonca stihol poďakovať, že jeho tímu Mourinho tak verí, ale na druhej strane cíti už únavu z jeho rečí. Preto by sa Mourinhovi skôr mal poďakovať za to, že držal zobák tak dlho, inak by sa Guardiola asi zbláznil, keď ho z takéhoto malého poštuchnutia bolí hlava. Nech je ako chce uhorková sezóna skončila, hoci sa iba teraz uhorky začali sadiť. 

Zhrnutie v zhrnutí


V európskych pohárových súťažiach dominujú Španieli a priamo na Pyrenejskom polostrove sa už ťažko dýcha Realu Madrid. Naopak nos sa uvoľnil Manchestru United a naopak silný zápal bodových pľúc dostal jeho mestský rival. V Nemecku a Francúzsku sa situácia na čele tabuľky nezmenila a boj tam pokračuje ďalej. V Talianku sa vrátil na čelo tabuľky opätovne Juventus Turín a bude sa snažiť tam aj zostať. Tituly sa už rozdávali prakticky bez boja pre Olympiakos Pireus, Celtic Glasgow a Dinamo Záhreb, v ktorom oslavoval aj Jakub Sylvestr. Ďalší gól si pripísal do zbierky aj mladý Weiss.

Odporúčané články