Main Content

Žreb štvrťfinále EKL: Ani tu sa ľudia nebudú nudiť, kto čaká na Plzeň?

piatok, 15. marec 2024 14:28 | Autor: TASR

UEFA Conference League
UEFA Conference League | zdroj: UCL

Súperom futbalistov Viktorie Plzeň vo štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy bude AC Fiorentina. Prvý duel odohrá český tím doma, odveta sa uskutoční v Taliansku.

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Plzeň, v ktorej kádri figurujú slovenský brankár Marián Tvrdoň a momentálne zranený reprezentačný krídelník Erik Jirka, postúpila do vyraďovacej fázy bez straty bodu ako suverénny víťaz C-skupiny.

V osemfinále vyradila Viktoria v jedenástkovom rozstrele po dvoch bezgólových remízach Servette Ženeva. Fiorentina postúpila cez izraelský Maccabi Haifa. Súper bratislavského Slovana v skupinovej fáze OSC Lille si vo štvrťfinále zmeria sily s Aston Villou. Fenerbahce Istanbul, s ktorým mal v skupine dočinenia aj trnavský Spartak, zas nastúpi proti Olympiakosu Pireus.

Club Bruggy sa stretnú s druhým gréckom zástupcom PAOK Solún. Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe 11. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 18. apríla. Finále EKL bude v stredu 29. mája na Štadióne Agia Sophia v Aténach. Titul v minulom ročníku získal West Ham United, ktorý v tejto sezóne účinkuje v EL.